Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Hoe ga je om met moeilijke bruidsgasten?

Iedereen komt ze wel tegen: lastige bruidsgasten. Of het nu oud-studenten zijn, gillende peuters of je halfdronken oom, wij geven voor elk type bruidsgast tips om ermee om te gaan!

Oud-klasgenoten of oude studiemaatjes


Ja, die tijd was mooi. Met z’n allen in een studentenhuis, elke dag feest. Lange leve de studententijd! Geen wonder dat je oude studiemaatjes de hele tijd oude verhalen ophalen en net zo schaamteloos dronken worden als eerst. Zet ze dichtbij de bar achterin de zaal of doe gezellig met ze mee, dan heb je er ook geen last van.

Gillende peuters en kinderen


Help moeders van kinderen een handje door voor voldoende afleiding, eten en drinken te zorgen. Zet geen tafel vol met lekkers neer, want suiker zorgt voor meer hyperactieve kinderen. Zorg voor een plekje in de tuin met spelletjes, kinder entertainment en klimtoestellen. Of stel een minimum leeftijd in: kinderen onder de zes jaar zijn niet welkom.

De dronken oom


Wordt jouw oom na een aantal drankjes te handtastelijk, staart hij naar de boezems van de bruidsmeisjes en zwabbert hij over de dansvloer? Spreek hem niet in je eentje aan, maar vraag een familielid die tactvol is om met hem te praten over hoe je je gedraagt op een bruiloft.

Je ouder wordende grootouders


Is het eten goed genoeg? Smaken de drankjes? Staat de muziek niet te hard? Is het toilet niet te ver weg? Je kunt je veel zorgen maken om je grootouders, of ze wel meekomen of dat ze het wel naar hun zin hebben. Creëer een speciaal, rustig plekje met thee en koekjes voor hun, zodat ze zich even kunnen terugtrekken van alle herrie als het hen iets teveel wordt.

Onverwachte gasten


Alle stoelen zijn bezet, de hapjes en drankjes gaan als warme broodjes over de toonbank en dan opeens komt er een aantal onverwachte gasten binnenzetten. Je kunt ze vragen om ’s avonds terug te komen, omdat de trouwlocatie echt vol zit en geen vrije stoelen meer heeft of je kunt doen alsof je neus bloedt. Go with the flow, vraag het personeel van de trouwlocatie of er ergens nog een stoel tussen kan.

Tekst: Sanne van Bortel

10 Dingen die je als bruid mag doen


Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation