Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Hoe ga je om met de BFF van je partner?

Je weet het van tevoren: als je met iemand trouwt, krijg je niet alleen een tweede familie erbij, maar ook een nieuwe vriendengroep. De kans bestaat dat je de beste vriend van je partner niet zo aardig vindt. Toch kun je wel het beste ervan maken!

Zoek gemeenschappelijke interesses

Als je niet goed overweg kunt met de beste kameraad van je partner, is dat soms best lastig. Want die beste kameraad gaat natuurlijk niet alle tijd opgeven die hij door wil brengen met jouw partner, en dat is uiteraard ook niet de bedoeling. Het komt echter weinig voor dat je écht geen gemeenschappelijke interesses hebt. Probeer er toch twee of drie te vinden, hoe lastig dit soms lijkt. Denk aan bepaalde gerechten, sporten of hobby’s. Zo kun je altijd ergens over kletsen, mocht je samen tijd moeten doorbrengen.

Ga samen een drankje doen

Veel dingen gaan een stuk gemakkelijker in een gezellige omgeving zoals een kroeg, restaurant of café. Er is muziek, er zijn andere mensen en dus geroezemoes, en je kunt iets lekkers te eten of te drinken bestellen. De sfeer is relaxter dan in een auto of huiskamer waar stiltes kunnen vallen.


Lees ook Tips voor de speech van de BFF van de bruid


Begrijp wat je niet leuk vindt

Neem eens een stapje terug en beoordeel eens heel streng waarom je eigenlijk de beste vriend van je partner niet aardig vindt. Is het nodig om over elk klein dingetje te stressen? Heeft hij een slechte invloed op je partner? Of heeft hij iets gedaan in het verleden dat je niet los kunt laten? Als je de aard van het probleem kent, kun je beslissen of het een probleem is dat je kunt fixen of dat het iets is waar je niet mee kunt dealen en hoe je er dan het beste mee om kunt gaan.

Kies je ruziemomentjes

In extreme gevallen kan het zijn dat jullie elkaar al irriteren als je dezelfde lucht ademt. Lastig voor iedereen die betrokken is en zeker niet leuk. Probeer daarom diep adem te halen als je merkt dat je het niet leuk vindt wat hij doet of zegt. Ga niet vechten om elk klein dingetje, dat levert veel stress op voor jezelf en is een echte partykiller. Loop weg als het moet, maar blijf kalm. Laat je partner weten dat je je niet prettig erbij voelt.

Zorg voor andere plannen

Als de beste vriend van je partner continu over de vloer komt en je hebt geen zin om er de hele tijd bij te zijn, zorg dan dat je andere plannen hebt. Laat je partner weten dat je iets anders gaat doen en wens de mannen veel plezier. Of nodig een vriendin van je uit, zodat je met haar kunt kletsen als je partner zijn kameraden uitnodigt.


Lees ook Wie geeft er een toost of speech op de bruiloft?


Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation