Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Hoe bruidsboeket kiezen? Prijzen & voorbeeldfoto's + ideeën

Als je het bruidsboeket gaat uitkiezen, word je misschien overweldigd door alle keuze die er is. Niet zo gek, want de keuze is letterlijk reuze. Gelukkig kun je hier inspiratie opdoen! Wij laten je de prachtigste boeketten zien, vertellen wat een boeket ongeveer kost, wanneer je het bruidsboeket moet bestellen en nog veel meer. Lees snel verder en doe er je voordeel mee!

Hoe lang van te voren het boeket bestellen?

Net zoals bij alles omtrent de bruiloft is het verstandig om ver van tevoren de bestelling te plaatsen. Of het nu om je trouwjurk gaat, de bruidstaart of in dit geval dus het bruidsboeket. Afhankelijk van jouw specifieke eisen kan het maar zo zijn dat de bloemist van je keuze niet de bloemen in huis heeft die jij op je bruiloft wil hebben. Bloemen zijn natuurlijk seizoensafhankelijk. Als je minimaal zes weken van tevoren het bruidsboeket bestelt, dan kun je er vrij zeker van zijn dat jouw droomboeket compleet is op de grote dag.


Ga naar Voorbeeld foto's bruidsboeket


Hoe duur is een bruidsboeket?

Een gangbaar bruidsboeket is rond de honderd euro. Maar ja, ook hier geldt wederom: alles wat met de bruiloft heeft te maken, kan je zo duur maken als je zelf wil. Wil je een groter boeket of hele bijzondere bloemen erin? Dan kan de prijs oplopen richting de € 120 euro of zelfs € 200 euro. Dat hoeft echter niet zo duur te zijn. Rond de € 100 euro is normaal.

Wie betaalt de bruidsbloemen?

Traditioneel gezien betaalt de familie van de bruid voor de bloemen. En voor de jurk, accessoires van de bruid, haar, make-up, outfits van de bruidskinderen… Gelukkig is dat al lang niet meer zo en betaalt vaak het bruidspaar zelf het bruidsboeket en de andere bruidsbloemen. Althans, dat is in Nederland tegenwoordig vaak zo. In andere culturen wil dat nog wel eens anders geregeld zijn.

Waar laat je het bruidsboeket tijdens ceremonie?

Tijdens de ceremonie wil je als bruid niet de hele tijd met het bruidsboeket in je handen staan. Je hebt op zich wel andere dingen te doen op dat moment. En daar komt jouw ceremoniemeester om de hoek kijken. Hij of zij neemt het bruidsboeket van je aan of zorgt dat er een vaasje dichtbij klaarstaan waar je het boeket even in kunt zetten.

Laat je inspireren en ga naar voorbeeld foto’s van bruidsboeketten

Ben je nog op zoek naar inspiratie voor jouw bruidsboeket? Wij hebben talloze voorbeelden van prachtige bloemen op onze website staan! Laat je inspireren en blader eens door onze bruidsboeketten heen. Wist je trouwens dat wij ook een handige pagina hebben met allemaal bloemisten? Je vindt je favoriete bloemist dicht in de buurt dankzij de zoekfunctie en kunt indien gewenst direct contact met ze opnemen!


Ga naar Voorbeeld foto's bruidsboeketTekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation