Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Hierdoor blijf je lang getrouwd

Een aantal scheidingsadvocaten heeft ontdekt welke signalen al vóór de bruiloft aangeven of jullie lang getrouwd zullen blijven of niet. Uiteraard heeft dat met de aard van jullie relatie te maken, maar ook met tijd en geld.

1. Prijs van de verloving en bruiloft

Je denkt misschien: hoe duurder de bruiloft, hoe langer bruid en bruidegom bij elkaar blijven. Want je hebt immers meer geld voor elkaar over. Nou, niet dus. Stelletjes die meer dan twintigduizend euro uitgeven aan een verlovingsring, hebben 3,5 keer meer kans op een scheiding dan mensen die minder dan tienduizend euro uitgeven aan de ring. Het schijnt dat de bruiden van de eerste groep focussen op de ring, de jurk en het feest in plaats van op haar partner.

2. Hoe lang jullie al bij elkaar zijn

Iedereen krijgt een moeilijke periode in hun relatie na ongeveer zeven jaar. Volgens experts komt dit omdat stelletjes op dit punt in hun relatie niet meer enthousiast zijn. Elk klein irritatiepuntje dat eerder nog overkombaar was, wordt nu onuitstaanbaar. De ergeringen worden groter en groter. Maar ook: hoe langer je bij elkaar bent, hoe meer de relatie en jullie trouw aan elkaar zichzelf bewijst.

3. Leeftijdsverschil bij stellen

Hoewel het steeds vaker voorkomt dat vrouwen voor een jongere man kiezen, belanden deze stelletjes vaker bij een scheiding. De reden blijft vooralsnog vaag. Vrouwen die drie of meer jaar ouder zijn dan hun man, hebben 53% meer kans op een scheiding dan vrouwen die tussen één en drie jaar ouder zijn dan hun echtgenoot. Andersom werkt het echter beter, wanneer de mannen ouder zijn dan de vrouwen.

4. Of jullie minachting voelen voor elkaar

Een relatie gaat niet altijd over rode rozen en maneschijn, maar wanneer jullie minachting voor elkaar voelen, is dat geen goed teken. Experts ontdekten dat stelletjes die in een gesprek vaak met hun ogen rollen, een grotere kans hebben om te scheiden. Eén keer rollen met de ogen heeft vijf positieve reacties nodig om het weer goed te maken.

5. Wat je verdient in een relatie

Een leidend knelpunt in een relatie is de hoogte van je salaris. Stelletjes met een lager inkomen scheiden sneller dan stellen met een hoger inkomen. Stelletjes met twee heel verschillende inkomens kan ook zorgen voor frictie in een relatie. Vaak komt één van de partners uit een minder bevoorrecht milieu dan de ander, waardoor de één is gewend om het met minder te doen dan de ander.


Ga naar Notaris professionals en leg het financieel goed vast


Het betekent natuurlijk niet dat jullie binnenkort gaan scheiden als één of meerdere van deze signalen je bekend in de oren klinkt. Het kan misschien wel duiden op komende frictie, en in dat geval kan het geen kwaad om voorbereid te zijn zodat jullie er samen uit komen!
Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation