Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Handvasten | Kiezen voor een spirituele trouwceremonie

Zijn jullie echte gevoelsmensen en houden jullie van tradities? Dan is handvasten echt iets voor jullie. Kies voor een trouwceremonie met een spiritueel tintje, kies voor handfasting!

Handfasting betekenis

De Kelten deden het al: bij deze traditie worden jullie handen losjes met een lint aan elkaar verbonden. Het staat symbool voor de band die jullie aangaan met elkaar.

Handvasten begeleiden

De ceremoniemeester kan de handfasting uitvoeren, maar jullie kunnen het ook zelf doen. Of misschien vinden jullie het mooi om te laten doen door jullie beste vrienden of dierbare familie.


Lees ook Handfasting: persoonlijke trouwen


Tekst handfasting

De handfasting wordt meestal gedaan voordat jullie aan elkaar de huwelijksgeloften uitspreken. Tijdens het knopen is het wel mooi om aan elkaar te vertellen wat jullie voor elkaar wensen. Hierna halen jullie de handen weer uit het koord of lint. Het vormt een tastbare herinnering aan een bijzonder onderdeel van jullie trouwdag.

Koord of lint voor het handvasten

Een mooi koord of lint is perfect voor deze ceremonie. Het wordt traditioneel in een 8-vorm los om de polsen gebonden.

Handfasting kosten

Er zijn mensen die een uitgebreid handfasting ritueel voor je kunnen uitvoeren. Wil je het echter zelf als onderdeel van jullie trouwdag maken, dan zijn de kosten natuurlijk heel laag. Zoek dan gewoon een heel mooi lint uit, en ga voor de symboliek!

Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation