Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Gelderlandse landschappen, wat is er te doen?

Gelderland is echt een vakantieprovincie voor gasten die erg houden van fietsen en wandelen in de natuur. Met name de Veluwe is zeer bekend natuurgebied dat jaarlijks veel bezoekers trekt. De Veluwe is een zeer groot uitgestrekt gebied waarin landschappen zich enorm afwisselen en dat maakt het zo uniek. Over bijna de hele lengte van onze grootste provincie bestrijkt de Veluwe zich. Maar een van de hoogtepunten van dit natuurgebied is Nationaal Park De Hoge Veluwe. Als enige nationaal park dient er voor dit park een entreebewijs gekocht te worden. Maar langs de oostgrens van De Hoge Veluwe, ligt ons oudste nationaal park, namelijk De Veluwezoom. Dit is het drukst bezocht en meest bekende deel van het park. Dit park bestaat uit meerdere plekken, zoals de Posbank, bosgebieden, heide, stuifzand en landgoederen die zich in het gebied bevinden. Dit park is zeker de moeite waard voor fietsers en wandelaars! Ontdek de Veluwe vanuit uw vakantiehuis op de Veluwe!

Weetjes

-          De Veluwezoom is met meer dan 5000 hectare het grootste aaneengesloten natuurgebied van ons land. Dit gebied loopt vanaf oost naar west vanaf de Gelderse Vallei tot aan de rivier de IJssel en van noord tot zuid vanaf het Veluwemeer (Harderwijk) tot aan rivier de Rijn vlakbij Nijmegen.

-          Grootste waterval van Nederland. In Loenen vind je de grootste waterval van Nederland, best gek he? Een waterval in Nederland… De waterval is 15 meter hoog. Niet echt adembenemend, maar toch! Sinds 1869 ontspringt er een spreng in de bossen van Schalter en bestaat uit twee delen. De Vrijenbergspreng en de Veldhuizerspreng. Vanaf de parkeerplaats op de N786 is het nog 10 minuten lopen, stroomopwaarts.

-          Wilde dieren. Goede kans dat je in het Veluwse landschap Schotse hooglanders, wilde zwijnen en edelherten ziet. Zij kunnen dankzij de ecoducten veilig oversteken.

-          Uitzicht. Ben je opzoek naar een prachtig uitzicht? Ga opzoek naar de haarspeldbochtweggetjes richting de Imbos. Op een hoogte van 110 meter zie je uit op de IJsselvallei en Arnhem. Bij helder weer kun je soms de grens met Duitsland zien liggen!

Welke activiteiten zijn er op de Veluwe te doen?

Mocht je hebben gekozen voor een leuke en korte vakantie op de Veluwe, dan wil je natuurlijk ook leuke activiteiten ondernemen. Hieronder een paar leuke activiteiten voor als ook de kids mee zijn:

-          Klim- en klauterpaden

-          Klimbossen, zoals in Garderen en Elburg

-          Speurtochten in het bos

-          Wilde dieren proberen te spotten, zoals de edelherten, zwijnen, reeën en nog veel weer!

-          Op pad met de boswachter of de kinderen een boswachtercursus geven

-          Voor een compleet overzicht kun je terecht op https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/nationaal-park-veluwezoom

Maar natuurlijk is het ook heerlijk om een stuk te wandelen, fietsen, mountainbiken of te hardlopen. Op de Veluwe is een groot netwerk van routes opgezet. Begin bij het bezoekerscentrum Veluwezoom op de Heuvenseweg 5a in Rheden. Parkeer hier de auto en laat je dag hier beginnen!


Fotocredit: Veluwe bij Rheden | Martin Bergsma | Shutterstock.com

Weekendje weg boeken

Juist om even de gedachten te verzetten is een weekendje weg naar de Veluwe erg goed. Boek in combinatie met een vakantiehuisje, die je bijvoorbeeld gemakkelijk vinden kan op heerlijkehuisjes.nl en geniet van deze fascinerende natuurgebieden. Kortom, keer lekker terug in de ruststand, weg van alle drukte waar je jezelf en het gezin zich heerlijk kan terugtrekken. 

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation