Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Ga jij een bruiloft plannen met daggasten?

Met jullie naaste familieleden en vrienden willen jullie natuurlijk de hele trouwdag doorbrengen. In dit artikel geven we je handige informatie als je de dag gaat plannen.

Wat is een normaal aantal daggasten bruiloft?

Het ligt er natuurlijk aan hoe groot jullie families zijn, maar zo’n 35 mensen is een gemiddeld aantal.

Wie nodig je uit als daggast?

Jullie naaste familieleden zoals jullie ouders, broers en zussen, opa’s en oma’s zijn natuurlijk de hele dag welkom! Ook jullie close vrienden kun je als daggast uitnodigen.

Tekst trouwkaart voor dag gasten

Geef op de trouwkaart duidelijk aan dat het een uitnodiging als daggast betreft. Het is fijn als mensen helder hebben wat de planning is: hoe laat worden ze verwacht en waar moeten ze zijn? Zet er duidelijk bij of deze gasten blijven lunchen en/of dineren.

Dresscode | Wat draag je als daggast bruiloft?

Het ligt natuurlijk aan het type bruiloft wat jullie houden wat de dresscode is. Zet het op de uitnodiging als jullie bijvoorbeeld willen dat mensen casual of juist chique voor de dag komen. Een pak is voor mannen gebruikelijk, voor vrouwen een mooi jurkje met hakken. Denk wel goed na over die schoenen, want als daggast is het ook heel fijn om hoge hakken af te wisselen met makkelijk zittende schoenen!

Foto’s met daggasten

Houd in de planning rekening met een fotomoment samen met de daggasten. Juist omdat dit jullie naaste familieleden en beste vrienden zijn, wil je zeker met hen op de foto. Het tijdstip van dit fotomoment zou je op de trouwkaart erbij kunnen zetten.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation