Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Financiële fouten binnen een huwelijk

Een huwelijk is geen zakelijk contract, maar toch ‘run’ je samen een soort van bedrijf: jullie eigen huishouden. De financiën op orde houden is dan ook een taak waar jullie beiden mee bezig zouden moeten zijn. In dit artikel vertellen we wat financiële fouten kunnen zijn binnen een huwelijk, zodat jij deze veel voorkomende missers kunt vermijden!

Aparte financiën houden na trouwen


Natuurlijk hoef je niet per se al jullie inkomsten op één gezamenlijke rekening te zetten, maar hou het ook niet strikt gescheiden. Samen sparen voor een nieuwe keuken of die gave droomreis schept direct een band. Je leeft samen toe naar het doel waarvoor je geld opzij zet. Zorg daarom ook voor minstens één gezamenlijke rekening.

Eén persoon alle financiële verantwoordelijkheid geven


De financiën op orde houden ligt de één beter dan de ander. Toch is het belangrijk om beiden inzicht te hebben in jullie inkomsten en uitgaven. Zo word je je bewust van jullie financiële gezondheid. Een taak waar jullie beiden verantwoordelijk voor zijn!

Lange termijn planning


Ga om de tafel zitten en bedenk waar jullie over een jaar of vijf jaar willen zijn. Misschien willen jullie een kindje, dromen jullie van een nieuwbouwhuis of een gave motor op de oprit. Allemaal kostenposten waarvoor gespaard moet worden! Natuurlijk: we leven in het nu. Maar kijk af en toe ook even vooruit om samen jullie financiële toekomst te plannen.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation