Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Deze 1e dates leiden tot huwelijken

Er zijn bepaalde eerste dates die de meeste kans maken om uit te groeien tot een gelukkig huwelijk. Ga jij binnenkort op een eerste date en wil je weten of er potentie is voor een lange en gelukkige relatie? Let dan op deze eigenschappen!

De perfecte eerste date


Bestaat een perfecte eerste date? Misschien wel, maar er zullen altijd dingetjes zijn die de eerste keer wat ongemakkelijk zijn. Niet zo gek ook, want je kent elkaar immers nog niet zo goed en misschien stoot je per ongeluk iets om vanwege de zenuwen. Allemaal geen big deal.

De ‘perfecte’ eerste date heeft wel een aantal kenmerken


Bevat jouw date deze kenmerken? Dan is de kans groot dat jullie een langdurige relatie aangaan en dat deze relatie misschien wel resulteert in een gelukkig huwelijk. Deze eerste date hoeft niets bijzonders te zijn, integendeel, de meeste succesvolle eerste dates waren juist simpel.

Goed kunnen praten is essentieel


Je hoort het van je beste vriendin en zelfs beroemde psychologen blijven dit cliché herhalen: je moet goed kunnen praten met elkaar. Dat blijkt ook maar weer uit een onderzoek onder 1100 inmiddels getrouwde stellen over hun eerste date. Die waren vaak simpel.

Bekijk ook Professionals trouwringen

Wat doen we gemiddeld op de eerste afspraak


In 65% van de gevallen werd er gegeten op de eerste date. Daarbij werd veel gepraat. De tweede date bestaat vaak uit een wandeling, gevolgd door een drankje, waarbij wederom veel ruimte was om te praten. Eigenlijk zou je dus kunnen zeggen dat ‘less is more’ geldt bij eerste dates.


Soepel gaan


Een eerste afspraakje moet ongecompliceerd zijn, zodat je je gemakkelijk voelt en daardoor open bent naar elkaar toe. Er is veel aandacht voor elkaar en weinig afleiding, waardoor je goed kunt peilen of er een aantrekkingskracht is. Als dit goed zit, kan je de extravagante dates altijd nog bewaren voor de 3e, 4e, 5e, of 6e keer dat jullie afspreken. Succes!

Bekijk ook Voorbeeld foto's trouwringen

Tekst: Sanne van Bortel
Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation