Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

De geschiedenis van de trouwring

Er gaat geen huwelijksvoltrekking voorbij zonder dat er trouwringen worden uitgewisseld, maar waar is het eigenlijk ooit begonnen?

De oudste trouwring ter Wereld


De oudste trouwringen die ooit zijn gevonden lagen langs de oever van de Nijl in Egypte. Geen diamant of edelmetaal maar van rietstengels. De ronde vorm staat voor oneindigheid en voor de Egyptenaren stond de ring ook symbool voor de zon, een belangrijk symbool dat vereerd werd. Wanneer je als vrouw een trouwring had geaccepteerd was je vanaf dat moment ‘bezet’.

Uit Egypte komt de oudste ring


Omdat men vroeger dacht dat de ringvinger in directe verbinding met het hart stond, is deze vinger de uitverkorene geworden. Het is de linkerhand geworden omdat deze de kortste verbinding naar het hart heeft. Heel leuk om te weten waar de gebruiken vandaan komen.

Trouwringen uitzoeken is een super traditie!


Maar minstens zo leuk, al dan niet leuker, is het uitzoeken van het juweeltje wat de rest van je leven om jouw ringvinger mag prijken.

Kiezen jullie voor een traditionele trouwring of bijzondere trouwring?


Kies je voor traditioneel of wil je juist iets speciaals? Wil je dezelfde ringen? Heb je een verlovingsring gekregen waar je prachtig een trouwring naast kan dragen? Allemaal heerlijke ‘luxeprobleem’ vragen die je jezelf kan stellen.

Romeinse trouwring van ijzer


Gelukkig hoef je je niet meer aan het oude gebruik van de Romeinen te houden. Die trouwring was van ijzer, voor een ijzersterk huwelijk.
Tekst: Saskia Baggen
Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation