Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier
Professionals
Aan het laden...

Einde van de content

De 5 meest voorkomende redenen huwelijken mislukken

Hoe kan het toch dat er tegenwoordig zoveel huwelijk stranden, terwijl iedereen met de beste bedoelingen ‘ja’ zegt? Volgens een echtscheidingsadvocaat zijn er 5 meest voorkomende redenen dat huwelijken mislukken.

De 5 meest voorkomende redenen huwelijken mislukken

Geldproblemen in veel huwelijken

Als jullie het niet zo breed hebben, kan dat zeker voor spanningen in een huwelijk zorgen. Natuurlijk, liefde kost niets en je kunt het gezellig maken met weinig, maar geldproblemen zorgen wel voor veel stress. Door geldproblemen kun je namelijk ook slechter gaan slapen, humeurig worden en maar blijven piekeren; dat doet je huwelijk geen goed. Probeer samen een oplossing te vinden: ga om tafel zitten en kijk waar je op kunt besparen bijvoorbeeld.

Ontrouw doet huwelijken mislukken

Je hoort het zo vaak: er wordt een drankje teveel gedronken en voordat je het weet gaat iemand over de schreef. Het heeft misschien niets te maken met liefde, maar het kan er wel voor zorgen dat koppels elkaar niet meer vertrouwen. Bespreek in het begin van je relatie goed wat je verstaat onder ontrouw; mag flirten met een ander bijvoorbeeld wel? Als je weet wat de regels zijn, voorkom je onnodig jaloezie en spanning.

Relatietherapie?

Als je merkt dat het slecht gaat in de relatie, zul je er in eerste instantie alles aan proberen te doen om die te redden. Relatietherapie kan bijdragen aan een betere relatie, maar dan moet je dit wel allebei willen. Een expert van buitenaf kan net dat duwtje zijn dat koppels nodig hebben om echt met elkaar te praten en dingen te veranderen, maar de stap om in relatietherapie te gaan is voor sommigen toch te groot.

De 5 meest voorkomende redenen huwelijken mislukken

Depressie is een reden waarom huwelijken mislukken

Als iemand depressief is of andere geestelijke problemen heeft, zal hij of zij niet meer de persoon zijn waar je vroeger verliefd op bent geworden. Wil je partner geen hulp zoeken voor zijn of haar geestelijke problemen, dan loop je kans dat dit een flinke impact op jullie relatie heeft. Probeer tot hem of haar door te dringen dat professionele hulp uitkomst kan bieden.

Alcohol- of drugsproblemen

Is je partner verslaafd aan alcohol of drugs, maar wil hij of zij dat niet inzien? Dan wordt het moeilijk communiceren samen. Want nuchter kan hij of zij nog steeds de man of vrouw van je dromen zijn, eenmaal onder invloed verandert dat snel… Probeer altijd professionele hulp voor je partner te vinden.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation