Bruiloftspeeches die niet traditioneel zijn

Maar die wel heel origineel zijn! Hou je niet zo van de bruidstradities en wil je liever een leuke, losse en originele receptie en ceremonie met verrassende speeches? Dan moet je dit artikel zeker even lezen.

speech_trouwen_ceremonie_1

speechen op de bruiloft? Zingen!


In plaats van een pakkende, ontroerende of romantische speech kan je ook kiezen voor een mooi lied. Zingen maakt alles net even vrolijker of juist emotioneler en binnen no time doen alle gasten mee. Je kunt daarbij kiezen voor een heel grappig liedje met een liefdevolle tekst of juist een heel romantisch lied die geheid tranen zal trekken. Hebben jullie samen een lievelingslied? Dat kan je ook zingen. Elk zelfgezongen lied mooi als het uit je hart komt. Ken je de film The Wedding Singer met Adam Sandler? Ja, ik weet het, de film zelf is enorm oud, maar het lied dat Sandler zingt in de film is wel ontzettend lief. Drew Barrymore valt dan ook als een blok voor hem.

speech_trouwen_ceremonie_2

Zelf een gedicht schrijven als bruidsspeech


We zeiden al dat alle vormen van gedichten en liedjes prachtig zijn als ze maar uit je hart komen. Toch is een zelfgeschreven gedicht of lied soms nog mooier dan een bestaand lied of gedicht. Als je er genoeg emotie en liefde instopt, wordt het vanzelf een prachtig stuk. Vooral als je het zelf nauwelijks droog kunt houden (veel oefenen dus van tevoren!) en je stem breekt bij de mooiste zinnen. Wie het dan nog droog houdt, is een bikkel!

speech_trouwen_ceremonie_

Ouders schrijven bruidsspeech


Een mooi moment om je ouders iets te laten zeggen over jullie twee, is natuurlijk de bruiloft. Vraag of ze een mooie speech willen schrijven (dit is namelijk niet altijd vanzelfsprekend) en geef ze ook voldoende tijd hiervoor. Een week van tevoren is echt te kort. Hoe beter ze zich voor kunnen bereiden, hoe mooier de speech op je bruiloft!

Sanne van Bortel | Meer speeches?
speeches_speech_bruiloft


Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation