Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Bruiloft ideeën die jullie gasten echt waarderen!

Willen jullie het anders dan anders doen? Eens niet die cliché of voorspelbare dingen omtrent een bruiloft? Check dan deze bruiloft ideeën die jullie gasten écht gaan waarderen. Zo maak je van jullie bruiloft een onvergetelijke beleving!

Al je gasten telefonisch uitnodigen voor jullie bruiloft


Een bruiloft draait om samenzijn met je geliefden. Waarom dan niet vanaf de uitnodiging persoonlijk en close zijn met je bruiloftsgasten? Begin bij het begin. Bel iedereen die je wil uitnodigen voor de bruiloft persoonlijk op. Zo hoor je hun stem weer eens als het lang is geleden en maak je er een veel fijner moment van. Bovendien kun je direct peilen of ze kunnen op de trouwdatum, wel zo handig! Daarnaast heb je ontzettend veel voorpret door het vrolijke nieuws persoonlijk te delen. Na alle telefoontjes kun je nog wel een trouwkaart nasturen om het officieel te maken (of ter herinnering).

Vraag je getuigen, bruidsmeisjes & jonkers op een feestelijke manier


De speciale gasten van de bruiloft, zoals de getuigen, bruidsmeisjes en bruidsjonkers, kun je óók op een bijzondere manier vragen. Dit doe je vaak al face to face in plaats van via een uitnodiging, maar doe het nu net even anders: nodig ze bij jullie thuis uit voor een hapje of drankje en vraag ze dan of zij een speciale rol willen vervullen op jullie bruiloft. Dit maakt de uitnodiging een stuk leuker!

Speciale bedankjes voor getuigen, bruidsmeisjes en jonkers


Nadat je alle mensen hebt uitgenodigd en speciale rollen hebt toebedeeld, kun je ze nog eens in het zonnetje zetten op de bruiloft zelf. Bijvoorbeeld door een extra bedankje te geven op de grote dag. Dit kan iets algemeens zijn, bijvoorbeeld een gift card, maar ook iets dat echt bij die persoon past. Met een persoonlijk cadeautje laat je zien dat je veel moeite erin hebt gestoken en hun hulp en aanwezigheid zeer waardeert.

De ceremoniemeester doet veel en daarom een nog specialer cadeautje


De ceremoniemeester heeft geen lichte taak voor en tijdens de bruiloft en verdient daarom een specialer cadeautje dan de anderen. Klinkt misschien cru, maar zo is het nu eenmaal wel! Ceremoniemeester zijn kan een hele investering zijn. Trakteer degene daarom op een etentje of dagje uit, of een mooi sieraad als dank.

lees ook Wat geef je als bedankje aan ceremoniemeester?

Unieke bedankjes met een persoonlijk bedankkaartje voor al je gasten


Natuurlijk krijgen ook alle bruiloftsgasten een cadeautje mee naar huis. Als dank voor hun komst en gezelligheid. Op Pinterest zijn enorm veel ideeën hierover te vinden. Laatst was ik op een bruiloft en toen gaf het bruidspaar een zakje chips mee met de tekst: "Chips, we zijn getrouwd!". Wat je ook vaak ziet is een soort survival pakketje voor 'the day after'. Of een potje met snoephartjes erin (wist je dat je die tekst op de snoepjes zelf kunt personaliseren?). Of een klein zaadje waar een bloem uit zal groeien. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Lees ook Leuk: schrijf een persoonlijke handgeschreven bedankkaart

Tekst: Sanne van Bortel
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation