Bruidskapsel rood haar: welke opties zijn er?

Of je nu van nature rood haar hebt of het laat verven – roodharigen zijn prachtig. Benieuwd welke bruidskapsels perfect bij jouw bijzondere haarkleur passen en wat je qua kleur kan doen voor je trouwdag? Je leest het hier!

Natuurlijk rood haar


Als je van nature rood haar hebt, ben je gezegend. Waarschijnlijk vond je dat zelf niet toen je jonger was en ben je er wel eens mee geplaagd, maar nu je volwassen bent is iedereen jaloers op deze bijzondere kleur. Zowel lang haar als een pixie kapsel staat je geweldig. Voor je bruiloft kan je kiezen voor een subtiele krul of slag in je haar. Steek je haar halfhoog op en je ziet er stunning uit. Ga je liever voor een Merida-look, zoals in Brave? Bezoek dan een kapper die gespecialiseerd is in krullen. Dat is het echt dubbel en dwars waard!

Rood haar met highlights


Wil je jouw haarkleur een twist geven, zonder dat je van het rood afstapt? Kies dan eens voor highlights. Net zoals bij een brunette of blonde kleur, kun je highlights laten toepassen. Dit geeft een prachtig diepte-effect en het is net even anders zonder dat je grote veranderingen aanbrengt vlak voor de bruiloft.

Haar rood verven


Heb je geen rood haar van nature en zou je dit wel graag willen? Het is vaak geen goed idee om vlak voor jouw bruiloft je haar rood te verven, als je dit nog nooit eerder hebt gedaan. Je weet nog niet goed of het je wel staat en als je na een poosje weer wisselt naar je eigen kleur, kan het best zijn dat je nog lang baalt van de trouwfoto’s. Want daar sta je natuurlijk met rood haar op. Verf je al langer je haar rood, kies er dan voor om ongeveer één à twee weken voor de bruiloft je haar weer te verven. Zo ziet het er nog ‘vers’ uit en is de kleur mooi gesetteld.


Felrood haar op de bruiloft


Oké, even een momentje voor pure eerlijkheid. Felrood haar staat maar héél weinig mensen goed. Het blijft een onnatuurlijke kleur en staat daardoor vaker niet mooi dan wel. Natural redheads hebben ook zelden of nooit vuurrood haar van zichzelf, dus blijf dichtbij de natuur als je het laat verven.

Donkerrood haar


Donkerrood haar bijvoorbeeld is al een stuk minder onnatuurlijk. Er zijn kleuren rood die zo donker zijn, dat je het alleen ziet als er licht op schijnt. In de zon ontstaat er dan een prachtige, diepe gloed. Op foto’s lijkt je haar gewoon donker. Onze tip: ga naar een kapper die gespecialiseerd is in bruidskapsels en vraag welke tint rood het mooiste bij je past. Laat een proefkapsel opmaken en aanschouw je nieuwe haarkleur in verschillende lichtbronnen. Overal mooi? Dan weet jij wat je te doen staat!

Tekst: Sanne van Bortel
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation