Bruidsfotografietips: tattoo’s fotograferen

Stel, je bent bruidsfotograaf en mag een bruidspaar fotograferen dat veel tattoo’s heeft. Dat vraagt om een creatieve benadering, want vaak bedekt kleding de huid waar tatoeages zitten. Het bruidspaar moet zich dus letterlijk blootgeven voor goede foto’s. Hoe pak je dat aan?

Kies een goede fotoplek


Dat geldt natuurlijk voor elke bruidsshoot, ongeacht of het bruidspaar tattoo’s heeft of niet, maar het is belangrijk dat je een goede plek zoekt om te fotograferen. Zoek een mooie omgeving met een prachtige achtergrond en genoeg attributen om te variëren met de poses van het bruidspaar. Denk hierbij aan een muurtje, een boomstam, een wensput, alles wat je kunt vinden en wat al aanwezig is (dus niet geplaatst) kan je helpen. De foto’s in dit artikel laten een real wedding zien waarbij het bruidspaar telkens voor een andere omgeving heeft gekozen.Verschillende poses


Het bruidspaar van de foto’s kiest ook telkens een andere pose. Ze staan elke keer op een andere plek van elkaar, waarbij de tatoeages goed naar voren komen. Elke foto is intiem en je voelt de liefde. Sommige poses zijn ook symbolisch: de bruid staat achter de bruidegom en andersom. Dat staat voor steun door dik en dun. Tevens worden de tattoo’s van de bruidegom zo perfect in beeld gebracht. Nu heeft de bruidegom grote en duidelijke tattoo’s, maar de bruid heeft een fijnere afbeelding. Deze kan je goed laten zien door een close-up.

Durf anders te zijn


Soms moet je even anders denken en doen zodat het beste resultaat wordt bereikt. Het bruidspaar wil graag met de tattoo’s op de foto, maar als er dan bruidskleding in de weg zit, tja, dan moet de kleding maar uit! Een ontbloot torso laat kwetsbaarheid zien, maar dankzij de tattoo’s straalt het ook weer iets hards uit. Een mooie tegenstrijdigheid. Het fotograferen van een bruidspaar kan een beste uitdaging zijn, maar dat maakt het vak juist zo leuk!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation