Bruids- meisjes en jonkers

In Nederland zie je ze niet veel, of in de vorm van één van de jongste familieleden die voor het bruidspaar naar het altaar loopt.


Maar zoals in Amerika, een rits beste vrienden en vriendinnen zie je hier niet tot weinig. Het is natuurlijk wel een dure aangelegenheid om al deze mensen in het nieuw te steken, maar dit zou ook hun cadeau aan jullie kunnen zijn.


Vroeger waren de bruids- meisjes en jonkers net zo mooi gekleed als het bruidspaar zelf om boze geesten te misleiden. De bruidsmeisjes werden zelfs gehuld in een zelfde soort trouwjurk als de bruid zelf. Zo zouden de geesten geen idee hebben wie nou eigenlijk het bruidspaar was en bleven zij veilig voor eventuele kwade bedoelingen.


Tegenwoordig krijgen de bruidsmeisjes nog steeds mooie jurken aan maar wordt er voor gezorgd dat de bruid er wel uitknalt. Gelukkig maar! Het zou toch ondekbaar zijn dat je op je eigen bruiloft niet het stralende middelpunt kan zijn?


De bruids- meisjes en jonkers hebben nu vooral pratische taken zoals: getuigen, ringen dragen, de dames helpen de bruid aankleden en helpen met de sleep. En vergeet niet het assisteren van de bruid bij een toilletbezoek. Het klinkt misschien een beetje gek, maar gezien de vaak omvangrijke trouwjurken is dit toch echt een serieuze aangelegenheid.


Genoeg redenen om deze oude traditie eens in overweging te nemen. Het is toch harstikke leuk om, de liefste mensen om je heen op deze manier een rol in de mooiste dag van je leven te geven.
Wil je meer inspiratie lezen over bruidsmeisjes? kijk hier

Geschreven door Saskia Baggen
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation