Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Ben je daggast op een bruiloft? Dit zijn de 'regels'

Daggast op een bruiloft? Hoe leuk! In dit artikel lees je de 'regels' met betrekking tot de dresscode wanneer je een daggast bent. Sommige dingen zullen geen verrassing zijn, zo zul je zelf ook al wel bedacht hebben dat die versleten gympies en gatenjeans wel thuis mogen blijven. Maar wij hebben nog meer weetjes! Bijvoorbeeld over hoeveel geld je geeft aan het bruidspaar, of je een vrije dag krijgt van werk en hoe je leuke foto's maakt met de bruid of bruidegom.

Wat draag je als daggast?

Goed, eerst dus die dresscode. Als het bruidspaar een tip heeft gegeven, hou je je daar natuurlijk aan. Maar als de dresscode vrij te bepalen is, dan pak je het mooiste pak of de mooiste jurk die je hebt. Niks in de kast? Een goede reden om even lekker te shoppen. Tip: ga voor 'cocktail' dat is feestelijk maar niet te chique (lees: stijfjes). Wil je iets meer chique, kies dan 'gala'.

Hoeveel geld geef je als daggast?

Dit ligt er ook een beetje aan hoe goed je het bruidspaar kent. That said, als je wordt uitgenodigd als daggast gaan we er van uit dat je elkaar vrij goed kent en bovendien ben je dan de hele dag plus avond aanwezig. Een schappelijk bedrag zou dan vijftig euro zijn (of meer natuurlijk).

Krijg je een vrije dag cadeau van je werk als daggast?

Dat hoeft niet, maar kan wel, in overleg met je leidinggevende. Sommige naaste familieleden krijgen wel een vrije dag, in andere gevallen zul je een dag moeten opnemen. Probeer het zo vroeg mogelijk duidelijk te hebben, het zou jammer zijn dat je de bruiloft moet missen omdat je niet weg kan van werk!

Foto's maken met de bruid en bruidegom

De kans is groot dat het bruidspaar met je op de foto wil! Maar hoe maak je een leuke foto? Een keer iets anders dan statisch naast elkaar staan en lachen, bedoelen we dan. Wat wij altijd hele leuke foto's vinden, is wanneer het bruidspaar mooi poseert en er iemand op de achtergrond iets geks of grappigs doet. Zo ben je geen derde wiel en maak je van het fotomoment een grappig moment!

Krijgen speciaal trouwbedankje

Na afloop van de bruiloft krijgen de gasten (meestal) een kleinigheidje als dank voor hun komst. Dit noemen we ook wel het trouwbedankje. Een leuk aandenken aan de bruiloft! Je zou als aardigheidje het bruidspaar óók nog een klein cadeautje of een leuk kaartje kunnen sturen enkele weken na de bruiloft. Bijvoorbeeld wanneer je het trouwbedankje hebt gebruikt, als dat van toepassing is. Zo kreeg ik ooit een potje met een zaadje erin met de tekst 'Let love grow'. Toen dit zaadje een mooie bloemetje werd, heb ik een foto ervan gemaakt en het bruidspaar nog eens bedankt! Dit vonden ze heel erg leuk. Zo kunnen zij hun bruiloft ook nog weer een beetje herleven.

Meer tips? Bekijk eens onze andere artikelen.

Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation