Back to black | Trouwen in een zwarte trouwjurk

Een zwarte jurk is vaak niet het eerste waar je aan denkt bij de grote dag. Toch kan een zwarte jurk heel elegant en chique staan.

Trouwjurk in de 17de eeuw


Van de zeventiende tot het einde van de achttiende eeuw was het de normaalste zaak van de wereld om in het zwart te trouwen. Daarna is het wit de boventoon gaan voeren en dat is sindsdien eigenlijk niet meer verdwenen.

Voordelen zwarte trouwjurk


Het fijne van een zwarte jurk is dat het bijna iedereen staat en dat is met een witte jurk niet altijd het geval. Een bleke huid kan zo opgaan in de lichte trouwjurk dat het bijna lijkt of de huid en jurk in elkaar doorlopen. Dan sla je de welbekende plank toch een beetje mis, als je het mij vraagt.

Zwart met witte trouwjurk


Ben je in het bezit van zo’n lelieblanke teint maar is een volledig zwarte jurk toch een beetje te gek. Is het ook een optie om voor een jurk te kiezen die deels zwart is. Bijvoorbeeld een zwart lijfje met een witte rok of mooie zwarte borduursels op het lijfje, superchique. Wat ook nog eens erg fijn is aan het dragen van een zwarte jurk, is dat je er bijna niets op ziet. Geen stress over onflatteuze vlekjes en dat is toch wel erg fijn op de toch al zo spannende dag.

Geschreven door Saskia Baggen
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation