Professionals
Aan het laden...

Einde van de content

Alles over een bruiloftsverzekering afsluiten

Alle voorbereidingen zijn getroffen, alles en iedereen is er helemaal klaar voor. Je trekt je trouwjurk aan, een laatste blik op je make-up. Ja, alles is perfect. Op het moment dat je in de auto wilt stappen, krijg je een telefoontje...

Waarom een bruiloftsverzekering afsluiten?


Dat telefoontje kan van alles zijn. Door de hevige regenval is de trouwlocatie onbegaanbaar geworden, iemand in je familie is onwel geworden of ligt op sterven, het trouwvervoer moet ter reparatie naar de garage of je krijgt een glas rode wijn over je jurk. We hopen natuurlijk niet dat zulke dingen gebeuren, maar je kunt niet alles plannen en soms gaat er iets mis. Het is dan fijn dat je terug kunt vallen op je bruiloftsverzekering. Een verzekering wordt vaak afgesloten wanneer er grote bedragen in het spel zijn. De annuleringsverzekering is hier een voorbeeld van. Zo ben je ervan verzekerd dat, mocht je verhinderd zijn, dat je het geld terugkrijgt. Ook de bruiloftsverzekering wordt steeds vaker afgesloten door bruidsparen. Wat er dan ook mis gaat: de verzekering vergoedt de schade. Toch?

Wat dekt de bruiloftsverzekering?


Als je een bruiloftsverzekering afsluit, is de bruiloft verzekerd tegen het totaalbedrag dat jullie uitgeven aan the big day. Denk hierbij aan de jurk, de locatie, de catering, de DJ of de band en de cadeaus. Alles is verzekerd. Echter: niet elke verzekering dekt hetzelfde. Bekijk dus goed welke verzekering je kiest en wat deze dekt.

Wat wordt er niet gedekt door de bruiloftsverzekering?


De standaard bruiloftsverzekering dekt natuurlijk niet alle mogelijke scenario’s. Zo worden financiële problemen van leveranciers en bestaande ziektes niet gedekt. Denk hierbij aan contractbreuk van een leverancier. Ook het niet kunnen regelen van een vergunning valt niet onder de verzekering. Als iemand vlak voor jullie bruiloft last krijgt van migraine of een andere kwaal waardoor hij of zij niet naar jullie bruiloft kan komen, kun je dit niet verhalen op de verzekering. Het is natuurlijk wel erg zuur! Gelukkig is de kans dat er iets mis gaat heel klein. Geniet dus volop!

Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation