Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

9 Dingen die je beter niet kan doen op bruiloften

Naar een bruiloft gaan is ontzettend leuk en iedereen heeft wel zin in een feestje. Toch zijn er bepaalde regels voor de bruiloftsgast. Sommige liggen voor de hand, zoals geen wit dragen. Benieuwd naar de andere acht regels? Lees snel verder!

1* Wit dragen op een bruiloft

We noemden deze grote fout al kort, maar omdat het de grootste no go is van dit lijstje zetten we ‘m bovenaan. Wit is voor de bruid, als iemand anders dan zij in het wit verschijnt op de bruiloft is dat duidelijk een schreeuw om aandacht... Op een verkeerde manier.

2* Ongepast gekleed op de bruiloft

Hoe goed jeans je ook staan: trek deze niet aan naar de bruiloft. Nette kleding is een vereiste (dus ook geen jeans met een nette bloes zal voldoen) en dan trek je niet je alledaagse kloffie aan. Hetzelfde geldt voor het mini-jurkje dat je normaal aantrekt voor een avondje stappen met de meiden.

3* Aanzoek doen tijdens bruiloft

Nee, nee, nee! Je steelt de mooiste momenten van de bruid en bruidegom als jij een aanzoek doet op andermans bruiloft. Natuurlijk, iedereen houdt van een romantisch aanzoek met veel aandacht en bekijks, maar andermans bruiloft is daarvoor niet het juiste moment of de juiste plaats.


Lees ook Romantisch huwelijksaanzoek regelen voor thuis


4* Continu op je mobiel kijken tijdens de bruiloft

Zet dat ding gewoon uit. Het is totaal ongepast om tijdens het uitwisselen van de geloften of tijdens een speech op je mobiel te kijken. Ook al is het om ‘even’ iets te checken. Zelfs een telefoontje antwoorden doe je niet. Wacht maar tot een geschikt moment!

5* Bruiloft filmen met de tablet

Een tablet is niet gemaakt om te filmen. Een filmcamera wel, vandaar de naam. Gebruik dat enorme ding dus niet om een filmpje te maken van ontzettend slechte kwaliteit.

6* Ongenodigde gasten meenemen naar de bruiloft

Er zijn niet voor niets uitnodigingen verstuurd en als daar niet op staat dat je iedereen mee mag brengen die je wilt zonder iets te laten weten, dan is dat ook geen verstandige beslissing om toch te doen.


Ga naar Hoe ga je om met moeilijke bruidsgasten?


7* Te laat komen op de bruiloft

Ai! Misschien denk je bij jezelf dat het niet zo erg is als jij iets te laat bent, want je bent toch niet zo’n belangrijke gast, maar je verstoort wel het dagritme van de bruiloft en misschien wel een speech. Wees dus op tijd!


Lees ook Dronken op bruiloft van vriendin


8* Dronken worden op de bruiloft

We snappen het wel: het is gezellig, iedereen is vrolijk en drank is in overvloed aanwezig. Het is gemakkelijk om dan aangeschoten of zelfs dronken te raken. Toch is het voor het bruidspaar niet leuk, vooral niet als dronken gasten vervelend worden. Denk ook aan jezelf: als je de hele dag drinkt, krijg je er de volgende dag spijt van. Drink voldoende water tussendoor.

9* Als eerste foto’s delen op social media

Pas als het bruidspaar iets online zet of laat zetten, mogen de andere gasten ook iets posten. Houd er wel rekening mee dat genânte foto’s nooit gewenst zijn. Als het bruidspaar je vraagt iets te posten, mag je natuurlijk wel iets online zetten voor zij het doen.


Lees ook Waarom appen we minder of niet meer terug?Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation