Waarom appen we minder of niet meer terug?

Whatsapp had vorig jaar in ons land maar liefst 9,3 miljoen dagelijkse gebruikers. Het is handig en snel. Maar merk jij ook dat mensen minder of niet meer terug appen? Hoe komt dat dan en hoe voorkom je dat jouw partner afknapt op jouw app gedrag?

Appt te veel


Whatsapp is super handig om even snel wat praktische zaken te regelen. Of elkaar een lief berichtje te sturen. Maar app ook weer niet te veel, want dan ga je iemand vermoeien met je berichtjes. Continu met elkaar appen en lappen tekst sturen, daar heeft niemand zin in.

Te druk om terug te appen


We zijn allemaal druk, druk, druk. Wie van meerdere mensen gedurende de dag appjes ontvangt, komt er soms niet meer aan toe om ze allemaal te beantwoorden. Zoek het dus niet per se bij jezelf als je niets hoort op je appje. Het kan er ook aan liggen dat de ontvanger het te druk heeft op terug te appen. Als je ziet dat iemand jouw berichtje heeft gelezen maar vervolgens niet reageert, laat het even rusten. Stel je vraag niet opnieuw, tenzij het echt haast heeft.

Pushy app gedrag


In ‘real life’ loop je niet opdringerig achter iemand aan. Doe dat dus ook niet via Whatsapp! Pushy app gedrag is als je berichtjes blijft sturen zonder dat je een reactie krijgt. Merk je dat de ander wat korter reageert? Houd je eigen berichtjes dan ook wat bondiger. En doorspek je jouw berichtjes normaal met allerlei emoticons maar krijg je daar ook geen feedback op? Pas je app gedrag enigszins aan. Je wilt niet te opdringerig overkomen! Voor sommige mensen is dit soort gedrag echt een afknapper.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation