Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Dronken op bruiloft van vriendin

De bruiloft van je beste vriendin met een open bar nodigt natuurlijk wel uit om eens even lekker los te gaan. De reden is aanwezig en de open bar moedigt je aan. Resultaat: je bent (te) dronken geworden. Moet je je excuses aanbieden?

Dronken op bruiloft van vriendin

Excuses vanwege dronken op bruiloft


Op de bruiloft van je beste vriendin heb je iets te diep in het glaasje gekeken en nadat je ’s ochtends wakker wordt met een fikse kater, een beperkt geheugen van de vorige avond en een groeiend schuldgevoel, vraag je jezelf af: moet ik mijn excuses aanbieden aan mijn vriendin? Zolang het niet echt uit de hand is gelopen, valt het waarschijnlijk wel mee. Als te luid zingen, enthousiast dansen en de bruidegom iets te vaak vertellen dat je zo blij bent dat hij met je beste vriendin is getrouwd alles is wat je gedaan hebt, is het niet zo ernstig. De kans is groot dat het bruidspaar net zoveel drankjes als jij heeft gehad en het dus niet eens zo opviel.

Dronken op bruiloft van vriendin

Ladderzat op bruiloftsfeest


Als je echter zo dronken bent geworden tot het punt waarop je speciale aandacht nodig hebt – in de vorm van een getuige die je naar de taxi draagt, een ober die je net op tijd tegenhoudt voor je de bruidstaart omgooit of iemand die de microfoon van je afpakt omdat je anders genânte dingen gaat vertellen – is een excuses echt wel nodig. En als je een scène hebt geschopt, zal je aan meer mensen je excuses moeten aanbieden dan alleen het bruidspaar. Begin bij het kersverse echtpaar, als ze tenminste nog aanwezig zijn. Zijn ze al op huwelijksreis, laat dan een fles champagne bezorgen op hun suite, stuur bloemen en chocolade naar hun huis, of bied ze aan om ze mee te nemen uit eten. Erken je gedrag, bied je excuses aan, vraag om vergeving. Het verpesten van hun bruiloft is een big issue, dus hopelijk verpest het niet jullie vriendschap. Voor de volgende keer: drink wat glazen water tussendoor.

Sanne van Bortel
Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation