5 tips voor een kindvriendelijke bruiloft

Een prachtige trouwlocatie met een gigantische vijver. Een diner met vijfsterrengerechten, goede champagne... Klinkt geweldig, maar niet voor de kinderen. Hoe maak je de bruiloft kindvriendelijk?
kindvriendelijke bruiloft organiseren

Safety first!


Ja, die prachtige vijver voegt echt een extra dimensie toe aan de trouwlocatie. Maar het is ook een onveilige plek, vooral op een drukke bruiloft wanneer kinderen nog wel eens uit het oog worden verloren. Wel leuk: een grasveld met voetbal, speeltuintje of een aparte kamer voor de kinderen met spelletjes of een filmpje.

kindvriendelijke bruiloft organiseren

Kids food


Kinderen zitten echt niet op een hertenbiefstukje met pepersaus te wachten. Denk vooruit en vraag aan het cateringsbedrijf of ze een kindermenu kunnen samenstellen. Vraag ook of er kinderstoelen aanwezig zijn.

kindvriendelijke bruiloft organiseren

Aandacht en verzorging


Kinderen kunnen best voor zichzelf zorgen, maar baby's hebben vanzelfsprekend continu aandacht en zorg nodig. Denk aan borstvoeding, luiers omwisselen, middagdutjes, geregeld eten en drinken... Een aparte kamer voor deze babytaken wordt zeker gewaardeerd.

kindvriendelijke bruiloft organiseren

Bruiloftstaken voor kinderen


Jouw bruiloft is ook voor jullie kinderen een hele speciale dag. Probeer ze er zoveel mogelijk bij te betrekken. Zie ook het artikel over bruiloftstaken voor kinderen om te zien hoe je ze tegelijkertijd nuttig kunt maken en voor entertainment kunt zorgen!

kindvriendelijke bruiloft organiseren

Trouwbedankjes


Natuurlijk moet je ook de kinderen bedanken voor hun hulp, aanwezigheid, geduld en gedrag. Sluit hun dag op een leuke manier af met een bedankje dat bij hun leeftijd past. Denk aan snoepjes met jullie trouwdatum of hun naam, stuiterballen met tekst, een kleurboek of een slabbetje. Snoep doet het altijd goed!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation