Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Bruiloftstaken voor kinderen

Kinderen op de bruiloft zijn hartstikke leuk. Je kunt entertainment voor ze regelen, maar je kunt ze ook taken geven. Dat vinden ze super leuk en dan ze zijn nog nuttig ook! Lees hieronder welke taken je allemaal kunt uitbesteden aan kinderen.
Bruiloftstaken voor kinderen

Ringen brengen

We hebben het al vaak gezien: een uiterst schattig meisje of jongetje met een prachtig jurkje of pak dat ietwat verlegen de ringen naar voren brengt. Het dragen van het ringenkussentje vinden ze vaak een hele eer en ze gaan dan ook helemaal op in de taak. Je kunt als alternatief het ringenkussen ook door een knuffelbeer of muziekdoosje vervangen. Het vooraf thuis oefenen van deze gewichtige taak is geen slecht plan.

Bruiloftstaken voor kinderen

Hamertje slaan

De ceremonie wordt besloten met een hamerslag. Dit kunnen de kinderen prima doen! Wat is er nu leuker dan ergens op mogen slaan? Deze taak is perfect voor de jongens: die houden hiervan.

Bloemen strooien of bellen blazen

Ook geen onbekend beeld: kinderen die voor het bruidspaar uitlopen en bloemetjes op het gangpad strooien of bellen blazen. Er zijn super schattige strooimandjes te koop. Of laat ze spelen in plaats van een taak te geven, door ze bellen te laten blazen.

Dragen van de sleep

Samen met het aanbrengen van de ringen is dit misschien wel één van de belangrijkste taken die je aan de kinderen kunt geven. Instructies zijn wel nodig, al vinden ze het vaak zo'n belangrijke taak dat ze zich ontzettend concentreren en zich niet snel laten afleiden. Snoezig!
Bruiloftstaken voor kinderen

Beheer van de cadeautafel en gastenboek

Geef de kinderen een machtige taak door ze ervoor te laten zorgen dat iedereen in het gastenboek schrijft. Kinderen kunnen dat vaak op een onverbloemde en leuke manier regelen. De oudere kinderen kunnen de cadeaus in ontvangst nemen.

Uitdelen van bedankjes

Eigenlijk duurt zo'n bruiloft maar lang, vooral voor kinderen. Op het moment dat de eerste tekenen van verveling zich openbaren, kun je de kinderen bedankjes uit laten delen. Cadeautjes geven is heel erg leuk om te doen.

Bruiloftstaken voor kinderen

Optreden

Jullie bruidskinderen kunnen een showtje weggegeven op de bruiloft als ze dit willen. Het is zo schattig om naar te kijken, iedereen vindt het gegarandeerd leuk, de kinderen zijn vermaakt en je hebt gratis entertainment.

Decoreren van de locatie

Helpen met iets belangrijks dat iedereen de hele dag kan zien, dat vinden kinderen heel erg leuk om te doen. Je zult zien dat ze er veel plezier in hebben om bijvoorbeeld de tafels zo leuk mogelijk te versieren!

Maken van foto's

Het zullen geen kwalitatieve foto's worden, maar met een wegwerpcameraatje kun je kinderen heel goed vermaken. Wie wil er nu niet fotograafje spelen? Wie weet komen er wel hele waardevolle foto's van.

Gasten bedienen

De gasten van alle gemakken voorzien is iets wat kinderen graag doen. Hapjes en drankjes serveren, taart uitdelen, glazen ophalen. Dingen uitdelen is altijd leuker dan dingen opruimen, dus om het opruimen te stimuleren kun je snoepzakjes uitdelen wanneer ze goed hun best doen. Op die manier maken ze er een wedstrijdje van en worden alle gasten goed bediend!

Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation