Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Voorst

Gemeente Voorst
H.W. Iordensweg 17
7391 KA Voorst

Trouwen in Voorst

Natuurlijk moet uw trouwdag een schitterende dag worden. De gemeente Voorst werkt hier graag aan mee. Daarom kunt u kiezen uit diverse prachtige trouwlocaties. De gemeente Voorst heeft vier officiële trouwlocaties aangewezen:

Het gemeentehuis in Twello (vanaf 2020 tijdelijk niet beschikbaar vanwege renovatiewerkzaamheden)
Hofstede De Middelburg
Landgoed Klarenbeek
Huis Duistervoorde

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Voorst

U kunt ook kiezen voor een andere locatie in de gemeente Voorst. Op uw verzoek kunnen we een plek aanwijzen als éénmalige trouwlocatie. De ruimte waarin het huwelijk wordt voltrokken, moet wel aan enkele voorwaarden voldoen. Burgerzaken kan u hierover alles vertellen.

Lijst met goedgekeurde locaties:

De Buitensociëteit Steenenkamer/ De Worp
Gasterij De Patron
Hof van Bussloo
Buitenpost
Dorpskerk Wilp
The Hangar Teuge
Huis Duistervoorde
Zalencentrum De Groot De Vecht
Dorpskerk Voorst
Restaurant Pijnappel
Restaurant ’t Diekhuus
Protestantse kerk te Nijbroek
Protestantse Kerk Nederland Terwolde/De Vecht
Hotel Thermen Bussloo
de Waardige Waard
Auberge 't Hartelaer
Skydeck Teuge
Vliegtuigsuite Teuge
Brasserie Kriebelz
de Kleine Noordijk
voormalig kerkgebouw "Beth-el"
Stichting Stoomhoutzagerij Wilpsche Dijk
Museumcafé De Kribbe
Levenstuinen van het Groot Hontschoten
Restaurant Swinckels Twello
Het Boshuis Klarenbeek
De Slaapfabriek
Sint Martinuskerk Bussloo
Brasserie Restaurant Korderijnk
Stichting Pampus
Hotel restaurant café Taverne
Tuinen De Roode Hoeve
Ecostay de Wildernis
Landgoed Matanze

Melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap

Vanaf 1 september 2015 hoeft u geen aangifte van huwelijk meer te doen bij de gemeente waar u staat ingeschreven. U hoeft alleen schriftelijk of in persoon een melding voorgenomen huwelijk te doen. Dit doet u bij de gemeente waarin u wilt trouwen.

Wettelijk moet de melding voorgenomen huwelijk ten minste twee weken en ten hoogste een jaar voor het huwelijk plaatsvinden. Het is aan te bevelen om dit ongeveer vijf à zes weken voor het huwelijk te doen, in verband met de planning en de voorbereiding van de ambtenaar van de burgerlijke stand.

Het in persoon melden van een voorgenomen huwelijk is mogelijk van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 14.00 uur. Voor het maken van een evt. afspraak kunt u contact opnemen met de burgerlijke stand, mevrouw D. Boerkamp of mevrouw S. van Oosten, telefoonnummer (0571) 27 92 13.

Nodig voor melding voorgenomen huwelijk

Voor het melden van een voorgenomen huwelijk is een formulier vastgesteld. Dit formulier kunt u onderaan deze pagina downloaden. Het formulier is ook te verkrijgen op de afdeling Publiekszaken. 

Heeft u beiden de Nederlandse nationaliteit, heeft u de nationaliteit van 1 van de EU-lidstaten of heeft u een verblijfsvergunning regulier of asiel voor onbepaalde tijd? Download dan de Melding voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap.

Heeft 1 van u beiden niet de Nederlandse nationaliteit, heeft u niet de nationaliteit van 1 van de EU-lidstaten of heeft u geen verblijfsvergunning regulier of geen asiel voor onbepaalde tijd? Download dan de Melding voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap + verblijfsrecht.

Na het melden van een voorgenomen huwelijk wordt in de Basisregistratie Personen gekeken hoe uw persoonsgegevens zijn vastgelegd. Wanneer er onduidelijkheden zijn of wanneer er stukken uit het buitenland benodigd zijn, nemen wij contact met u op om door te geven welke stukken u moet overleggen.

Huwelijkse voorwaarden regelen

De gemeente registreert niet of u al dan niet trouwt in gemeenschap van goederen. Regelt u niets dan trouwt u in gemeenschap van goederen. Wilt u wel op huwelijkse voorwaarden trouwen neemt u dan contact op met een notaris.

Getuigen

Bij het voltrekken van een huwelijk moeten ten minste twee en ten hoogste vier meerderjarige getuigen aanwezig zijn. Bij de melding voorgenomen huwelijk kunt u de namen van de getuigen opgeven. Ook heeft de gemeente de volgende gegevens van de getuigen nodig:

een kopie van een legitimatiebewijs bijvoorbeeld paspoort of rijbewijs
de eventuele familiebetrekking tot bruid en bruidegom.

U kunt ook een medewerker van de gemeente vragen om als getuige bij uw huwelijk op te treden. Hier zijn kosten aan verbonden.

Duur van huwelijksvoltrekking

Een huwelijkssluiting duurt normaal ongeveer een half uur. Bij het inplannen van huwelijken wordt altijd rekening gehouden met ten minste 45 minuten tussen twee huwelijken. Bij een huwelijk op het gemeentehuis is een bode aanwezig.

Trouwambtenaren gemeente Voorst

Het huwelijk wordt voltrokken door een speciaal daartoe aangewezen ambtenaar van de burgerlijke stand. U kunt zelf bij de gemeente aangeven door welke trouwambtenaar u bij voorkeur uw huwelijk wilt laten voltrekken. Degene die het huwelijk voltrekt, neemt enkele weken voor de huwelijksdatum contact met u op om een afspraak te maken voor een nadere kennismaking en het bespreken van uw wensen.

Yvonne Rosenkamp-Salimans

"Het is zover....Jullie hebben besloten om te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan en dan moet er ook nog gekozen worden voor een BABS. Het is voor mij een enorme uitdaging om voor een paar een persoonlijke ceremonie samen te stellen".  

Hedwig Peters

"Allereerst van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk/partnerschapsregistratie! Sinds 2007 ben ik dus BABS, een fantastisch vak! Naast mijn activiteiten in de zakelijke dienstverlening, besteed ik met heel veel plezier tijd in de voorbereiding van een huwelijksvoltrekking/partnerschapsregistratie".  

 Kim Geven

"Als trouwambtenaar speel je een belangrijke rol bij het creëren van de sfeer waarbij het bruidspaar zich het best thuis voelt. Ik ben een echt “mensen mens” en daarom ook zeer vereerd om trouwambtenaar te mogen zijn. Het is toch prachtig om een van de mooiste dagen van geliefden te mogen bezegelen door middel van het huwelijk". 

Rinet Brinks

"Een op maat geschreven persoonlijk woord, gevoel voor sfeer en spontaniteit, dat zijn mijn kernwoorden als het gaat om het begeleiden van jullie huwelijksbelofte. Het is jullie huwelijksceremonie dus hoop ik ook dat dit voor jullie, de familie en vrienden een onvergetelijke dag gaat worden waar ik een klein maar essentieel onderdeel in mag zijn"

Hans Zuijdveld

"Met mijn roots in de Randstad woon ik nu al twintig jaar in de gemeente Voorst. Ongeveer veertig jaar werkzaam als acteur, presentator en nog veel meer. Heb veel van de wereld gezien en spreek meerdere talen. Met deze kennis en vaardigheden wil ik jullie dag tot een warm en uniek moment maken"

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Trouwceremonie op maandag tussen 10.00 - 16.15 uur buiten het gemeentehuis, een buitenlocatie of een zelf gekozen locatie: € 341,55

Trouwceremonie op dinsdag t/m vrijdag tussen 8.30 - 16.15 uur buiten het gemeentehuis, een buitenlocatie of een zelf gekozen locatie: € 341,55

Bijkomende kosten voor het aanwijzen van een eenmalige zelfgekozen trouwlocatie: € 57,25

Trouwceremonie op zaterdagen, bijzondere dagen of overige afwijkende tijden:

Op een buitenlocatie of op een zelfgekozen locatie: € 403,00

Voor de vaste trouwlocaties en de zelfgekozen locaties buiten het gemeentehuis, betaalt u bovengenoemde kosten. Daarnaast betaalt u kosten die u heeft afgesproken met de door u gekozen vaste buitenlocatie of zelfgekozen locatie.

Bescheiden huwelijk op maandag om 9.30 uur: € 168,10

Benoemen van een Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs) voor 1 dag: € 132,95

Getuigen van de gemeente (kosten per getuige): € 26,45

Trouwboekjes/partnerschapsboekjes

 Standaarduitvoering € 18,35
 Trouwboekje Voorst € 29,70
 Luxe leren uitvoering € 44,75
 Gekalligrafeerde letters € 5,00

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Burgerzaken, tel (0571) 279 213 of e-mail burgerzaken@voorst.nl. (* Waar u trouwen leest, wordt ook partnerschapsregistratie bedoeld.)

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation