Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Rheden

Gemeente Rheden
Hoofdstraat 3
6994 AB Rheden

Trouwen in Rheden

Geacht bruidspaar, geachte partners,

Van harte gefeliciteerd met uw voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap. Vaak wordt dé grote dag al lang van tevoren gepland. Daarna begint het regelen van de invulling van deze dag. Want per slot van rekening moet het een dag zijn “om nooit te vergeten”. Daarom is het goed om deze pagina bij de hand te hebben, zodat u zeker weet dat u niets vergeet. Hier vindt u informatie over de mogelijkheden met betrekking tot trouwen of registreren in de gemeente Rheden.

De ambtenaar van de burgerlijke stand is graag bereid u te informeren over de vele mogelijkheden die er zijn.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Rheden.

Ik wens u veel succes bij de voorbereidingen op uw huwelijk of geregistreerd partnerschap. En ik hoop dat u kunt terugzien op een geweldige dag!

Met vriendelijke groet,

de Burgemeester van Rheden,

Carol van Eert

Trouwen of registreren in de gemeente Rheden

Trouwen of een partnerschap laten registreren in de gemeente Rheden betekent een ceremonie in een prachtige omgeving. Trouwen of een partnerschap laten registreren doe je niet van de ene op de andere dag. Voorafgaande hieraan komt er meer kijken dan u in eerste instantie denkt.

Het Gemeentehuis

De gemeente Rheden bestaat uit zeven dorpen. Het gemeentehuis staat in De Steeg, één van deze zeven dorpen en ligt centraal in de gemeente. Het gemeentehuis ligt ingeklemd tussen de prachtige rivier de IJssel en de bosrand van de Veluwezoom. Het gebouw is ontworpen door architect N.J.J. Gawronski en in 1978 officieel geopend. De trouwzaal ligt op de begane grond en is via een eigen entree bereikbaar.

De prachtige kleurschakeringen verwerkt in hoogwaardige materialen geven een frisse en levendige uitstraling aan het eigentijdse interieur van de trouwzaal. De trouwzaal is voorzien van een geluidsinstallatie. Wilt u uw huwelijkssluiting of de partnerschaps registratie muzikaal omlijsten, dan kan dat. U kunt zelf een cd of USB stick meebrengen. De bode begeleidt de ceremonie bij binnenkomst in het gemeentehuis. Hij ontvangt het paar en de gasten.

Ambtenaar van de burgelijke stand 

In de gemeente Rheden worden de huwelijken/partnerschaps­registraties gesloten ten overstaan van een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. In een voorgesprek met haar kunt u aangeven wat uw wensen omtrent de ceremonie zijn.

Huwelijk of geregistreerd partnerschap

Sinds 1 januari 1998 is het in Nederland ook mogelijk om een partnerschap te laten registreren. Deze verbintenis komt vrijwel overeen met een huwelijk.

Vanaf juni 2011 is het mogelijk om op elke gewenste locatie in de Gemeente Rheden te trouwen. Dit maakt het ook mogelijk om thuis in uw eigen achtertuin te trouwen, of bijvoorbeeld op dat speciale plekje aan de oever van de IJssel of op de Posbank onder een oude boom of tussen de bloeiende heide.

Voor meer informatie om dit te realiseren kunt u contact op nemen met de ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Rheden.

Melding van huwelijk of partnerschap

Voordat u kunt trouwen of een partnerschap kunt registreren, moet u melding maken van uw voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap. Vroeger heette dit ook wel ‘in ondertrouw gaan’.

Maak melding in de gemeente waar u trouwt

Trouwt u bij ons in de gemeente, dan geeft u de melding aan ons door. Trouwt u in een andere gemeente, dan maakt u de melding in die gemeente. Dit doet u minimaal 6 weken en maximaal 1 jaar voordat u trouwt of een partnerschap registreert. Pas als u voorgenomen huwelijk bij ons bekend is, kunnen wij uw huwelijksdatum vastleggen.

Trouwlocaties

Trouwen kan in onze gemeente op alle locaties van uw keuze. Een aantal locaties zijn officieel aangewezen als trouwlocatie.

Houdt u er rekening mee dat de meeste trouwlocaties kosten in rekening brengen voor het gebruik van de locatie. Informeert u bij hen naar de mogelijkheden en kosten.

Velp

De Watermolen
Kastanjelaan 13
Kerk De Oude Jan
Buitenplaats Beekhuizen
Boutique Hotel beekhuizen

Rheden

Dorpskerk
Paviljoen de Posbank
De Ruif / De Deel
Restaurant café Houtplaats
Koetshuis Heuven
Ons Huis

De Steeg

Landgoed Rhederoord
Kasteel Middachten

Ellecom

De Peerdestal
Fletcher Landgoed Hotel Avegoor
St. Nicolaaskerk

Dieren

De Sjoel
Villa Veertien
Domein Hof te Dieren
Theothorne
De Dierense Toren

Spankeren

Petrus Kerk

Laag-Soeren

Kerkje Laag-Soeren
De Priesnitzhoeve

Locatie naar keuze?

Wilt u trouwen op een plek die in onze gemeente niet is aangewezen als officiële trouwlocatie? Dan kan dat in de meeste gevallen. Neemt u contact met ons op om te overleggen over de mogelijkheden, (026) 49 76 911.

Tijden

Tijdstippen van de huwelijksvoltrekking/geregistreerd partnerschap in de trouwzaal van het Gemeentehuis in De Steeg.

Maandag om 09.00 en 09.30 uur kosteloos
Maandag tot en met vrijdag: 09.00, 09.30 uur en 13.00, 13.30 uur 10.00, 10.30 uur en 14.00, 14.30 uur 11.00, 11.30 uur en 15.00, 15.30 uur
Zaterdag: Vanaf 09.30 tot 15.30 uur.

De tarieven zijn na te vragen op afdeling burgerzaken of na te lezen op de site www.rheden.nl.

Voor huwelijken op alle genoemde locaties buiten het gemeentehuis dient u contact op te nemen met de afdeling burgerzaken te De Steeg en met de betreffende locaties i.v.m. het reserveren van uw huwelijk en de bijkomende kosten.

Kosten 2024 (Onder voorbehoud)

Huwelijksvoltrekking op locatie

Maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur € 548
Maandag t/m vrijdag van na 18.00 uur € 679,35
Zaterdag tot 18.00 uur € 842,40
Zaterdag vanaf 18.00 uur € 965,95
Zondag en feestdagen tot 18.00 uur € 1053,50
Zondag en feestdagen na 18.00 uur € 1.177,10
Bescheiden huwelijk Woensdag om 14.00 uur of 14.30 uur € 205,65
Trouwboekje € 44,35
Getuigen van de gemeente (u heeft minimaal 2 getuigen nodig) € 45,40 per getuige
Benoeming trouwambtenaar voor 1 dag (alleen mogelijk bij een al beëdigde trouwambtenaar) € 117,60
Annulering huwelijk/partnerschap € 38,20

Bescheiden of kosteloos huwelijk

Bescheiden huwelijk

Op woensdagmiddag is het mogelijk om tegen een gereduceerd tarief te trouwen of een partnerschap te registreren. U krijgt dan een bescheiden ceremonie, die plaats vindt in de trouwzaal van het gemeentehuis in De Steeg. Deze ceremonie duurt ongeveer een kwartier. Naast uw getuigen zijn ook andere gasten welkom. Bij het bescheiden huwelijk heeft u geen voorgesprek met een trouwambtenaar. Neemt u voor meer informatie over de mogelijkheden contact  met ons op.

Kosteloos huwelijk

We hebben beperkte mogelijkheden om gratis te trouwen of een partnerschap te registreren. U betaalt wel voor het trouwboekje. Kosteloos trouwen kan alleen op maandagochtend, de voltrekking vindt plaats in een kleine ruimte waar alleen het echtpaar en de getuigen naar binnen kunnen. Neemt u voor meer informatie over de mogelijkheden contact  met ons op.

Meer informatie

Bureau Bevolking Hoofdstraat 3 6994 AB De Steeg www.rheden.nl

Wilt u meer informatie over de gang van zaken rond de ceremonie, neem dan contact op met afdeling burgelijke stand Het telefoonnummer is (026) 49 76 277. Afdeling Burgerzaken is geopend op werkdagen van 08.30 - 15.00 uur; vrijdag tot 12.30 uur.

Wijzigingen voorbehouden.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation