Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Purmerend

Gemeente Purmerend
Purmersteenweg 42
1441 DM Purmerend

Trouwen in Purmerend

Purmerend: Een geliefde plaats om te trouwen!

Niet alleen Purmerenders vinden gemakkelijk de weg naar het stadhuis voor hun huwelijksdag. Ook van buiten de gemeente komen mensen graag naar Purmerend om daar te trouwen of hun partnerschap te laten registreren. Het team Burgerzaken van de gemeente en met name de ambtenaren van de burgerlijke stand spelen bij het sluiten van een huwelijk of een partnerschapsregistratie een centrale rol.

Voorafgaand aan een huwelijk of de registratie van het partnerschap moeten de nodige formaliteiten worden vervuld. Over deze formaliteiten gaat deze informatie op deze pagina.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Purmerend.

Neem echter altijd, zodra u plannen heeft om te gaan trouwen of uw partnerschap te laten registreren in Purmerend, contact op met de ambtenaren van de Burgerlijke Stand van de gemeente Purmerend.

Melding van voorgenomen huwelijk

Om te kunnen trouwen moet u eerst een verklaring over uw voorgenomen huwelijk afleggen.

In de toekomst wordt het mogelijk dit ook digitaal te doen. Op dit moment kan dat nog niet.

Trouwen kan in iedere gemeente in Nederland

In welke gemeente u wilt trouwen, geeft u bij het afleggen van de verklaring aan. We bespreken dan ook uw wensen voor de huwelijksvoltrekking. U kunt de details later ook nog bespreken met de ambtenaar die u gaat trouwen. 

De Huwelijksplechtigheid of Partnerschapsregistratie

Het sluiten van een huwelijk of partnerschapsregistratie is aan wettelijke regels gebonden, maar er zijn daarnaast mogelijkheden voor een persoonlijke invulling van de plechtigheid. Purmerend beschikt over enthousiaste trouwambtenaren, die desgewenst contact met u opnemen ten aanzien van uw wensen voor de plechtigheid. De gastheer of gastvrouw zal u bij aankomst verwelkomen en u en uw gasten verder begeleiden. Het maken van foto’s is uiteraard toegestaan. Het strooien van confetti of rijst is niet toegestaan.

Trouwlocaties

Purmerend heeft verschillende trouwlocaties. Er wordt getrouwd van maandag tot en met zaterdag om 10.00 en 11.00 uur en om 13.30, 14.30 en 15.30 uur. Er zijn per trouwplechtigheid 45 minuten beschikbaar. Het afspreken van een datum kan maximaal 1 jaar van tevoren gebeuren.

Het voormalig stadhuis op de Kaasmarkt

Hier vindt u een sfeervolle trouwlocatie die plaats biedt aan ongeveer zestig personen. Het voormalig stadhuis is in 1911 in renaissance-stijl gebouwd. Het heeft een slanke toren met een door de burgerij geschonken carillon. Voor en na de huwelijksvoltrekking of partnerschapsregistratie kan dit carillon voor u spelen. In het voormalig stadhuis op de Kaasmarkt is ook het Purmerends museum gehuisvest.

Stadhuis Purmersteenweg: trouwzaal

Kiest u ervoor om elkaar in een meer besloten kring elkaar tijdens een uitgebreide ceremonie het jawoord te geven? Of gaat u voor het korte, zakelijke huwelijk? Dan is de trouwzaal in het stadhuis van Purmerend uitstekend geschikt. De trouwzaal in het stadhuis biedt plaats aan maximaal 20 gasten.

Stadhuis Purmersteenweg: raadzaal

Voor een groep met maximaal 120 personen is de raadzaal in het stadhuis aan de Purmersteenweg een geschikte trouwlocatie.

Theater de Purmaryn Waagplein
Burggolf Purmerend
Biercafé de Bontekoe
Café Aad de Wolf/Lansdael
De Markthal Purmerend
Pop- en Cultuurpodium P3
Kriti Grieks Restaurant & Tapasbar
Lutherse kerk
Villa Clementine
Restaurant Saporetti
Restaurant Spijkerman Eten en Drinken
Dijklander Ziekenhuis
Hospice In Vrijheid

Locaties Beemster

In Beemster kunt u kiezen uit de volgende locaties:

Agrarisch museum Westerhem
Infocenter Beemster
het Heerenhuis/Brasa Beemster
Museum Betje Wolff
Fort bij Spijkerboor
Fort Resort Beemster
De Keyserin
'Stoer' in de Beemster
Golfbaan Beemster

Parkeren bij de trouwlocaties

Door de medewerkers van de afdeling burgerlijke stand wordt t.b.v. het bruidspaar of de partners een gelimiteerd aantal parkeerontheffingen afgegeven voor trouwlocatie de Kaasmarkt. Trekt de Purmerendse formule u aan? Dan hopen wij u binnenkort op het stadhuis van Purmerend te begroeten.

Kijkt u voor actuele informatie op: www.purmerend.nl, Ons adres is: Purmersteenweg 42 te Purmerend, telefoon (0299) 45 24 52.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Gratis trouwen, partnerschap registreren

U kunt op dinsdagochtend om 9.00 uur en 9.15 uur in het stadhuis aan de Purmersteenweg gratis trouwen/partnerschap registreren. De gratis huwelijksvoltrekking of partnerschap registratie is in een spreekkamer. Bij deze ceremonie krijgt u geen persoonlijke toespraak.

De ceremonie is alleen voor bruidspaar/partners en minimaal 2 en maximaal 4 getuigen. Kinderen van het bruidspaar/partners die jonger zijn dan 18 jaar, mogen bij de ceremonie aanwezig zijn.

Korte ceremonie

Een korte ceremonie is een eenvoudige ceremonie in het stadhuis aan de Purmersteenweg. Dit kan van maandag tot en met donderdag tussen 13.00 en 15.30 uur. De ceremonie duurt ongeveer 15 minuten. U krijgt een korte, algemene toespraak. Er mogen maximaal 27 personen aanwezig zijn inclusief de getuigen. Een korte ceremonie kost €198,00.

Uitgebreide ceremonie

Bij een uitgebreide ceremonie heeft u de keuze uit locatie, trouwambtenaar, toespraak, muziek, en aantal gasten. De ceremonie duurt ongeveer 45 minuten.

Voor de volgende locaties krijgt u maximaal 6 parkeerontheffingen:

stadhuis Purmersteenweg
het voormalig stadhuis op de Kaasmarkt
Voor de andere locaties krijgt u geen parkeerontheffingen.

De tarieven van een uitgebreide ceremonie zijn inclusief een ambtenaar van de burgerlijke stand en een gastvrouw. Per locatie zijn de kosten als volgt: 

Stadhuis Purmersteenweg maandag tot en met vrijdag € 540,00.

Voormalig stadhuis Kaasmarkt en alle andere locaties maandag tot en met vrijdag € 675,00, zaterdag en zondag € 1013,00.

Aan huis om medische redenen € 540,00.

Ceremonie op andere locatie

Een ceremonie op een andere locatie is exclusief de kosten die deze locatie in rekening brengt. 

Overige kosten

Trouwboekje/boekje geregistreerd partnerschap gekalligrafeerd € 37,90.
Trouwboekje/boekje geregistreerd partnerschap geprint € 21,65.
Bijschrijven kind in trouwboekje gekalligrafeerd € 6,50.
Getuigen stadhuis € 54,00 (per getuige).
Bij wijziging of annulering van de datum van het huwelijk/geregistreerd partnerschap € 49,50.

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation