Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Molenlanden

Gemeente Molenlanden
Bleskensgraaf

Trouwen in Molenlanden

Er is geen mooiere plek om te trouwen dan in de Molenlanden! De prachtige molens, het uitgestrekte platteland en de gezellige dorpjes maken dit gebied tot een idyllische locatie voor jullie huwelijksdag.

Of jullie nu op zoek zijn naar een romantische buitenlocatie of een knusse boerderijtrouwlocatie, de Molenlanden biedt het allemaal. Trouw bijvoorbeeld onder een prachtige molen, of huur een oude boerderij voor een intieme ceremonie. Ook voor een receptie of feest zijn er talloze mogelijkheden, van gezellige kroegen tot luxe hotels.

Kijk maar eens op onze pagina die we hier speciaal voor hebben ingericht. Hier vind je alle beschikbare trouwlocaties in Molenlanden

Ervaar de charme van het platteland terwijl jullie genieten van de lokale specialiteiten en heerlijke wijnen. Of ga voor een unieke ervaring en huur een molen om jullie feest in te vieren. Deze iconische gebouwen zorgen voor een prachtige achtergrond voor jullie trouwfoto's.

De Molenlanden is ook een perfecte bestemming voor een huwelijksreis. Geniet van de rust en de prachtige natuur tijdens een wandeling of fietstocht, of ontspan in een van de vele wellnesscentra. Ook culturele bezienswaardigheden zijn in overvloed aanwezig, van historische molens tot oude stadjes.

Dus als jullie op zoek zijn naar een unieke en romantische trouwlocatie, dan is de gemeente Molenlanden de perfecte keuze. Laat jullie dromen uitkomen en trouw in deze prachtige omgeving, onder het genot van de lokale lekkernijen en omringd door de mooie natuur.

Wist je trouwens dat je op onze website ook alle professionals en leveranciers voor je bruiloft kunt vinden? Kijk maar eens op de pagina ‘categorieën’ en kies vervolgens bij de gewenste categorie voor ‘professionals’. Liever even rustig inspiratie opdoen? Dat kan! Klik dan bij de categorieën op ‘Inspiratie’ in plaats van ‘Professionals’. 

Vergeet trouwens niet om je huwelijk op tijd aan te melden bij de gemeente. Een trouwlocatie boeken is niet genoeg om daadwerkelijk te mogen trouwen! 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Het tarief bedraagt voor de voltrekking van een huwelijk of registratie van een partnerschap:

Maandag om 9.00 of 9.30 uur in vergaderruimte gemeente. Maximaal aantal aanwezigen: bruidspaar plus 4 personen (inclusief getuigen). Alleen mogelijk als één van de partners bij de melding is ingeschreven in de gemeente Molenlanden. Gratis

maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 16.00 uur € 420,00
maandag tot en met vrijdag op de overige uren € 638,00
Zaterdag € 638,00
zondag of algemeen erkende feestdagen als bedoeld in artikel 3 van de Algemene Termijnenwet € 788,00

Het tarief voor het omzetten van een geregistreerd partnerschap in een huwelijk

Zelfde tarieven als huwelijk

Het tarief bedraagt voor het verstrekken van een trouwboekje of partnerschapsboekje € 27,60
benoeming van een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor 1 dag € 129,00

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation