Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Midden Drenthe

Gemeente Midden Drenthe
Raadhuisplein 1
9411 NB Midden Drenthe

Trouwen in Midden Drenthe

Het gemeentebestuur van Midden-Drenthe feliciteert u van harte met uw voornemen met elkaar te trouwen of uw partnerschap te laten registreren. De gemeente Midden-Drenthe is daarvoor een uitstekende keuze, waarvan u zeker geen spijt zult krijgen.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Midden-Drenthe.

Wij zullen er alles aan doen om die dag  ‘de mooiste dag van uw leven’ te laten worden. Die dag moet vlekkeloos verlopen en er valt daarom van tevoren veel te regelen. Daarbij willen wij u graag behulpzaam zijn. Met veel genoegen bieden wij u daarom deze pagina aan.

Hier kunt u lezen wat de gemeente Midden-Drenthe aanstaande paren zoal te bieden heeft. U treft nuttige informatie aan over diverse zaken vanaf de voorbereiding tot aan de bruiloft. Kortom, alles wat te maken heeft met die ene bijzondere dag treft u hier aan. We hopen dat u deze goed kunt gebruiken.

We wensen u in ieder geval een prettige en onvergetelijke dag toe en hopen dat u die in de toekomst nog vele malen samen mag gedenken.

Wat is de trouwlocatie in de gemeente Midden-Drenthe?

Het gemeentehuis in Beilen fungeert als gemeentelijke trouwlocatie.

U kunt natuurlijk nog wel op een andere locatie in de gemeente uw huwelijk laten voltrekken of uw partnerschap laten registreren. 

De trouwambtenaar

Het huwelijk wordt voltrokken door een speciaal daarvoor benoemde ambtenaar van de burgerlijke stand, de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Heeft u een specifieke voorkeur voor een bepaalde ambtenaar burgerlijke stand, dan moet u dit tijdig overleggen met een medewerker van de afdeling Dienstverlening. De trouwambtenaar neemt ongeveer één maand voor de huwelijksdatum contact met u op voor het maken van een afspraak. In dit gesprek kunt u uw wensen over de huwelijksvoltrekking kenbaar maken.

Wie zijn de trouwambtenaren van de gemeente Midden-Drenthe?

Hieronder vindt u een overzicht van de trouwambtenaren van de gemeente Midden-Drenthe. Indien u een voorkeur heeft voor een van deze trouwambtenaren, kunt u dit aangeven bij de reservering van uw ondertrouw of huwelijk/geregistreerd partnerschap. Uiteraard hoéft u geen keuze te maken. In dat geval wijst de gemeente een trouwambtenaar aan.

Bij een kosteloze voltrekking van uw huwelijk of geregistreerd partnerschap of een voltrekking tegen gereduceerd tarief is geen keuze van een trouwambtenaar mogelijk.

Wil Hoogsteder

Meer dan woorden alleen

Trouwen of een partnerschapsregistratie aangaan is een mooie en ook belangrijke gebeurtenis. Het bruidspaar dat ik mag trouwen of als geregistreerd partners mag verbinden kan een ontspannen en respectvolle ceremonie verwachten.

Voor een kennismaking maak ik graag een afspraak met jullie. Op basis van dit gesprek hoop ik jullie beter te leren kennen om daarna  jullie verhaal op unieke en creatieve wijze te verwoorden met humor, gevoel en ontroering. Dat kan in  een korte toespraak maar het kan ook wat uitgebreider. Ook voor andere wensen is er altijd ruimte. Dat overleg ik graag met jullie.

Mijn naam is Wil Hoogsteder, met veel plezier trouwambtenaar in dienst van de gemeente Midden-Drenthe

Liesbeth Klomp

Mijn naam is Liesbeth Klomp, getrouwd, woonachtig in Assen en ik ben sinds 2011 trouwambtenaar burgerlijke stand van de gemeente Midden-Drenthe. Voor mij is het elke keer weer bijzonder om een huwelijk te mogen voltrekken, dit is elke keer anders en telkens spannend.  Het is een speciaal en serieus moment. Het nut van een lange toespraak zie ik niet in. Liever houd ik een kort maar pakkend verhaal met daarin een afwisseling van humor en ernst.  Hoe jullie in het leven staan, dat is voor mij belangrijk in de ceremonie. Graag kom ik daarom op bezoek bij jullie om elkaar wat beter te leren kennen.

Frances Koen

Wat is het leuk om trouwambtenaar te mogen zijn! Misschien mag ik ook jullie ja-woord, de belofte die jullie elkaar misschien al lang geleden gaven, binnenkort voor de wet vastleggen. Geen bruidspaar is hetzelfde en daarom zal ook jullie toespraak anders zijn dan alle andere. In de voorbereiding van jullie huwelijksdag, krijg ik een beeld van jullie en daar zal ik in de ceremonie graag rekening mee houden. Met jullie goedvinden, betrek ik ook genodigden bij de plechtigheid om dit formele moment wat informeler te maken. Een vleugje humor zal vast niet ontbreken. Zo wordt het voor iedereen een feestje!

Tina de jong

Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen!

Op het moment dat jullie dit lezen, zijn jullie vast bezig met de voorbereidingen van deze speciale dag. Een belangrijk onderdeel van de trouwdag is de ceremonie: hét moment waarop je elkaar het ja-woord geeft. Natuurlijk willen jullie hierbij een toespraak waarin je jezelf herkent en waar je later met een glimlach aan terug denkt. Het is een officieel moment, maar je moet ook jezelf kunnen zijn. Ik voel me vereerd als ik bij jullie huwelijksdag betrokken mag zijn als trouwambtenaar.

Mijn naam is Tina de Jong en ik woon in Hijken. In het dagelijks leven werk ik als adviseur op gebied van water en klimaatverandering. En als trouwambtenaar heb ik de meest mooie (bij)baan die ik me kan wensen!

Trouwtijden

Voor het trouwen in één van de gemeentelijke trouwlocaties zijn er op vrijdagmiddag vaste tijdstippen: 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur.

Er kan bij de gemeentelijke trouwlocaties ook op zaterdag getrouwd worden en in overleg ook op andere dagen. Vaak kan op die dagen het tijdstip van het huwelijk naar uw wens worden aangepast.

Voor het trouwen op een locatie naar eigen keuze wordt het huwelijkstijdstip in overleg met de beheerder en de gemeente vastgesteld.

Tijdsduur huwelijksvoltrekking

Een huwelijksvoltrekking duurt ongeveer 45 minuten, inclusief binnenkomst, officiële huwelijksvoltrekking en toespraak, feliciteren en het maken van foto’s en tot slot het vertrek.
U wordt verzocht hiermee in uw planning rekening te houden.

Kosteloos trouwen of verkorte ceremonie

Trouwen zonder betaling van leges kan op maandag om 9.00 en 9.30 uur in de commissiekamer van het gemeentehuis in Beilen. Alleen de getuigen genoemd in de akte mogen bij de huwelijkssluiting aanwezig zijn en eventueel de minderjarige kinderen van het paar zelf. De huwelijkssluiting duurt hooguit 10 minuten. De gemeente wijst de trouwambtenaar aan die het huwelijk sluit.  U hebt vooraf geen gesprek met deze trouwambtenaar en de trouwambtenaar houdt geen speech.  Vindt u deze manier van trouwen te sober en u wilt geen uitgebreide huwelijksceremonie, dan kunt u kiezen voor een huwelijk met een verkorte ceremonie. Het huwelijk vindt dan plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Beilen op een door u gekozen tijdstip op een maandag, dinsdag, woensdag of donderdag. De huwelijksceremonie duurt maximaal 15 minuten. Ook bij deze verkorte huwelijksceremonie hebt u vooraf geen gesprek met de trouwambtenaar en hij / zij houdt eveneens geen speech.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Verkorte ceremonie op maandag t/m donderdag na 10:00 uur: € 119 
Maandag t/m vrijdag op het gemeentehuis: € 490 
Zaterdag en buiten kantooruren op het gemeentehuis: € 921 
Maandag t/m zaterdag op een plek naar eigen keuze: € 344,50 
Maandagochtend om 9:00 en 9:30 uur: gratis 

Extra kosten (niet verplicht)

Trouwboekje of partnerschapsboekje: € 14,35 
Trouwambtenaar uit andere gemeente: € 247,40 

Gratis trouwen / partnerschapsregistratie

Als tenminste één van de partners woont in de gemeente Midden-Drenthe, dan kunt u gratis trouwen of gratis een partnerschapsregistratie aangaan op maandag om 09.00 of om 09.30 uur. Gratis trouwen of een partnerschapsregistratie aangaan vindt plaats in het gemeentehuis in Beilen. Alleen de getuigen mogen bij de huwelijkssluiting of partnerschapsregistratie aanwezig zijn en eventueel de minderjarige kinderen van het paar zelf. U kunt geen trouwambtenaar kiezen. U hebt vooraf geen gesprek met deze trouwambtenaar en de trouwambtenaar houdt geen speech. De ceremonie heeft dus een sober karakter en duurt maximaal 10 minuten.

U dient rekening te houden met een wachttijd.

Verkorte ceremonie

Vindt u deze manier van gratis trouwen of partnerschapsregistratie aangaan te sober en u wilt geen uitgebreide ceremonie, dan kunt u ook nog kiezen voor een verkorte ceremonie. Het huwelijk of de partnerschapsregistratie vindt dan plaats in de raadszaal op een door u gekozen tijdstip op maandag tot en met donderdag. De ceremonie duurt maximaal 15 minuten. Ook bij deze verkorte huwelijksceremonie hebt u vooraf geen gesprek met de trouwambtenaar en hij / zij houdt eveneens geen speech. Ook bij deze verkorte ceremonie heeft u niet de mogelijkheid om een trouwambtenaar kiezen.

Openingstijden en overige contactgegevens

Het gemeentehuis in Beilen is geopend op:

Maandag 8.30 - 16.30 uur

Dinsdag 8.30 - 14.30 uur

Woensdag 8.30 - 16.30 uur

Donderdag 8.30 - 20.00 uur

Vrijdag 8.30 - 16.30 uur

De locatie Smilde is geopend op:

Maandag 8.30 - 12.00 uur

Bezoekadressen:

Raadhuisplein 1, 9411 NB in Beilen

Hoofdweg 24, 9422 AG in Smilde

Postadres:

Postbus 24, 9410 AA in Beilen

telefoonnummers :

(0593) 53 92 22

Spoedeisende storingen kunt u buiten kantooruren melden via telefoonnummer (06) 55 87 39 09

 Whatsapp via:

(06) 52 56 75 73

Wij zijn via Whatsapp op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 16.30, dinsdagen van 8.30 tot 12.00. Gegevens delen voor Whatsapp-Facebook is bij ons uitgeschakeld, maar stuur géén vertrouwelijke informatie via Whatsapp, zoals uw BSN nummer.

E-mail via:

gemeente@middendrenthe.nl

App gemeente Midden-Drenthe

Download de gemeente Midden-Drenthe app voor afvalwijzer en omgevingsvergunningen. Ook kunt u meldingen doen via deze app. De iOS versie is te downloaden in de App store, de Android versie via Google Play. U kunt hem downloaden door te zoeken op: gemeente Midden-Drenthe.

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation