Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Haarlemmermeer

Gemeente Haarlemmermeer
Raadhuisplein 1
2132 TZ Haarlemmermeer

Trouwen in Haarlemmermeer

Verbinden in Haarlemmermeer

Als u deze pagina leest, dan is de kans groot dat u binnenkort trouwt of dat uw partnerschap officieel bij de burgerlijke stand wordt geregistreerd. U zult inmiddels wel hebben gemerkt dat daar nog heel wat bij komt kijken. Zeker als u er echt een feest van maakt, want de meeste mensen vinden dat de officiële bekrachtiging van hun relatie niet onopgemerkt voorbij mag gaan! En of u dat feest nu in kleine kring viert – misschien wel met z’n tweeën – of met een groot gezelschap, er moet van alles worden geregeld. Ook rond de huwelijkssluiting of partnerschapsregistratie moeten doorgaans nog vragen worden beantwoord.
Waar wilt u trouwen? De gemeente Haarlemmermeer heeft een groot aantal aantrekkelijke locaties waaruit u uw keuze kunt maken. En hoe zit het als u ook een kerkelijk huwelijk wilt sluiten? Moet er misschien in zakelijk opzicht nog het nodige worden geregeld? En ook belangrijk: waar moet je allemaal aan denken als je een bruiloftsfeest organiseert?

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Haarlemmermeer.

Op veel vragen hebt u de antwoorden al, maar er zijn er vast ook een paar waar u wel wat advies bij kunt gebruiken. Vanzelfsprekend staan de medewerk(st)ers van de burgerlijke stand dan altijd voor u klaar. Bovendien kan deze pagina u goed van dienst zijn. 

Ik feliciteer u bij voorbaat en ik hoop van harte dat u een
fantastische dag zult hebben waar u met veel plezier op terugkijkt.

Mvr. Schuurmans-Wijdeven
burgemeester van Haarlemmermeer

Melden huwelijk of geregistreerd partnerschap

Gaat u trouwen of wilt u een geregistreerd partnerschap aangaan? Dan moet u een formulier invullen waarmee u het voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap meldt. De melding doet u in de gemeente waar u wilt dat het huwelijk of geregistreerd partnerschap wordt voltrokken.

Voor 1 september 2015 was huwelijksaangifte/ondertrouw in de woongemeente verplicht. Dit is komen te vervallen

Wat moet u weten

Getuigen

Het is verplicht om twee getuigen te hebben bij een huwelijk. In totaal kunt u vier getuigen kiezen voor uw huwelijk. Iedereen boven de 18 jaar mag getuige zijn.

Ambtenaar burgerlijke stand

De trouwambtenaar neemt tijdig contact met u op voor een gesprek. Dit om een persoonlijke toespraak te kunnen houden.

Wilt u een eigen trouwambtenaar benoemen? Vul het aanvraagformulier minimaal twee maanden van tevoren in en stuur het op naar de gemeente. 

Basis (Budget) huwelijk

Wilt u trouwen zonder toespraak? Van maandag- tot en met donderdagochtend kan een medewerker van de burgerlijke stand u trouwen in de trouwkamer in het raadhuis.

Er kunnen maximaal 10 gasten bij aanwezig zijn (inclusief de getuigen)
Het voltrekken van het huwelijk duurt maximaal 10 minuten
Er is geen voorgesprek
Er zijn geen toespraken
U kunt geen ambtenaar voor één dag laten benoemen

Gratis huwelijk

Op dinsdag- en woensdagochtend om 09.00 uur. Een medewerker van de burgerlijke stand trouwt u in de trouwkamer in het raadhuis.

Er kunnen maximaal 10 gasten bij aanwezig zijn (inclusief de getuigen).
Er is geen voorgesprek
Er zijn geen toespraken
U kunt geen ambtenaar voor één dag laten benoemen
De huwelijksvoltrekking duurt maximaal 10 minuten

Gemeentelijke Trouwzalen:

Raadhuis

Raadhuisplein 1 te Hoofddorp. De grote trouwzaal is sfeervol ingericht met een ontwerp van Rian van Seeters. Een blauw-roze wolkenlucht opgevangen in luchtbellen met vergulde ringen, symbool van verbondenheid. De trouwzaal is toegankelijk voor mindervalide personen en er is een ringleiding voor slechthorenden. De trouwzaal is geschikt voor grote gezelschappen en heeft 60 zitplaatsen. De kleine trouwkamer is geschikt voor gezelschappen van maximaal 12 gasten.

Tijden en reserveren

U kunt in de gemeentelijke trouwlocaties trouwen van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur. Als u de trouwzalen wilt zien, dan kunt u telefonisch een afspraak maken via 0900-1852. Voor de gemeentelijke trouwzalen betaalt u alleen het huwelijkstarief aan de gemeente.
In de grote zalen is een geluidsinstallatie aanwezig. In de gemeentelijke trouwzalen worden u en uw gasten begeleid door een gemeentebode.

Bijzondere locaties

U kunt ook zelf op zoek naar een trouwlocatie in onze gemeente. Er zijn veel restaurants, hotels of andere locaties die geschikt zijn. Op deze bijzondere locaties kunt u elkaar van maandag tot en met zaterdag tot middernacht het jawoord geven. U betaalt het huwelijkstarief aan de gemeente. Daarnaast kunnen deze locaties zelf ook kosten bij u in rekening brengen. Om te trouwen in een zelfgekozen locatie moet u een schriftelijk verzoek indienen (het aanvraag formulier kunt u via onze website downloaden). Er volgt dan een onderzoek naar de geschiktheid van de locatie. Met een aantal locaties die voldoen aan de voorwaarden heeft de gemeente een overeenkomst.

Het Oude Raadhuis

Het Oude Raadhuis was tot begin van de 80’er jaren van de vorige eeuw het gemeentehuis van de Haarlemmermeer. Tegenwoordig is het een klein modern theater en een galerie. U kunt trouwen in de theaterzaal of in het Kabinet.

Museum De Cruquius

Stoomgemaal “De Cruquius” pompte samen met de stoomgemalen “Leeghwater”en “Lijnden” het Haarlemmermeer leeg. “De Cruquius” ontsnapte op het nippertje aan de sloop door de “Stichting De Cruquius” die er een museum van maakte.

Regus Schiphol Airport Meeting Centre

Op de bovenste verdieping van het Skyportgebouw kijk je tijdens de ceremonie uit over de vertrekkende en landende vliegtuigen. Huwelijken op Schiphol regelt u via Schiphol Weddings.

Het Boshuis en La Campagne Paviljoen op Landgoed De Olmenhorst

Landgoed de Olmenhorst is door de landelijke sfeer en haar boomgaarden een bijzondere plek om te trouwen. Als het weer dit toestaat kan de ceremonie buiten op het landgoed plaatsvinden.

Partyhouse Groene Liede

In het partyhouse kan getrouwd worden in de feestzaal of buiten in een romantisch prieel.

Restaurant L’Hirondelle

Het restaurant is gelegen aan een waterpartij en omgeven door prachtige wilgen. U kunt trouwen in de serre of ’s zomers op het terras.

Hotel restaurant De Beurs

In De Beurs kan alles onder één dak, de ceremonie, een diner, het feest en een heuse bruidssuite.

Restaurant Vork & Mes

Het restaurant is gehuisvest in een uniek pand, gebouwd voor de Floriade in 2002. U bevindt zich oog in oog met water, lucht en eindeloos groen.

Theehuis Cruquius

In het theehuis, de voormalige opzichterswoning bij het gemaal de Cruquius, kunt u trouwen, lunchen, uw receptie houden en een feest geven.

Restaurant ‘t Fort

Het restaurant is gehuisvest in het historische Fort bij Vijfhuizen. Het maakt onderdeel uit van de Stelling van Amsterdam. Een oude verdedigingslinie dat is uitgeroepen tot Unesco-monument.

Hotel de Rustende Jager

De Rustende Jager heeft een diversiteit zaan zaalaccommodaties en biedt u vele mogelijkheden voor uw ceremonie, receptie, diner of feest.

Papa’s Beach House

Papa's Beach House is gelegen aan het meer in de groene omgeving van het Haarlemmermeerse bos. De Key West zaal, het terras en strand bieden alle faciliteiten voor de huwelijksceremonie, receptie, diner of feest.

Restaurant Long Island

In Long Island kunt u trouwen, een receptie of feest geven en dineren in het restaurant of op het terras waar u een prachtig uitzicht heeft op de Toolenburger Plas.

Arendshoeve, The Garden of Amsterdam

De ruimte in ‘the garden of Amsterdam’, een grote overdekte plantentuin kan flexibel ingedeeld worden en is daardoor geschikt voor kleine en grote gezelschappen tot maximaal 350 personen.

Restaurant Lieveling

Aan de noordzijde van de Toolenburgse plas in Hoofddorp staat ons geweldige en indrukwekkende pand. Evenals de vlinder naar wie ons restaurant vernoemd is, zijn we veelzijdig, kleurrijk, telkens weerverrassend en hebben oog voor al het moois dat onze omgeving u en ons te bieden heeft.

Tarieven 2023 (Onder voorbehoud)

Kosten basishuwelijk of basis geregistreerd partnerschap

Een basishuwelijk of geregistreerd partnerschap wordt in de trouwkamer gehouden. Dit kost € 204,60. 

Kosten ceremonieel huwelijk of ceremonieel geregistreerd partnerschap

De kosten voor het voltrekken van een ceremonieel huwelijk of geregistreerd partnerschap bestaat uit 3 delen. Namelijk uit:

1) de kosten voor de locatie.
2) de keuze voor een dag en tijd. 
3) de keuze voor de trouwambtenaar.

Trouwkamer in gemeentekantoor Beukenhorst € 150
Extern: officiële trouwlocatie € 200
Extern: niet-officiële trouwlocatie € 300

Let op: Het tarief voor uw ceremonie op een externe locatie betaalt u aan de gemeente. Daarnaast brengt de externe trouwlocatie kosten in rekening. U neemt zelf contact op met de externe trouwlocatie.

Kosten voor een dag en tijd

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag tussen 9.00 en 17.00 uur € 100
Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag tussen 17.00 en 24.00 uur € 300
Vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur € 200
Zaterdag tussen 9.00 en 24.00 uur € 400
Zondag tussen 9.00 en 24.00 uur € 500
Feestdagen tussen 9.00 en 24.00 uur  € 500

Let op: De trouwkamer in gemeentekantoor Beukenhorst is beschikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur. Wilt u ’s avonds of in het weekend trouwen, dan kan dat alleen op een externe trouwlocatie.    

Wilt u trouwen op een feestdag? Neem dan contact op met de burgerlijke stand via 0900 1852. U kunt dit niet online doorgeven.

Kosten voor de trouwambtenaar

Trouwambtenaar gemeente Haarlemmermeer € 100
Trouwambtenaar die in dienst is bij een andere gemeente € 200
Eenmalige trouwambtenaar die niet in dienst is bij een gemeente (bijvoorbeeld een familielid, vriend of kennis) € 400

Kosten huwelijk of geregistreerd partnerschap in bijzondere situaties

In hele bijzondere situaties wordt een huwelijk of geregistreerd partnerschap voltrokken in een ziekenhuis of hospice. Dit kost € 293,00.

Welke andere kosten zijn er?

Trouwboekje of partnerschapsboekje € 12,60
Luxe trouwboekje of partnerschapsboekje met een leren omslag € 19,65
Getuige van de gemeente (per getuige) € 21,35
Kosten uittreksel burgerlijke stand € 15,70

Welke voorwaarden zijn er?

U betaalt de kosten voor het melden van uw huwelijk of geregistreerd partnerschap. 

Kom op tijd. Anders kan het zijn dat de voltrekking niet gehouden kan worden. Als u meer dan een half uur te laat bent, zijn de kosten hiervoor € 51,20 per kwartier.

Kosten bij annuleren van het huwelijk of geregistreerd partnerschap

Bij annulering tot 14 dagen voor de voltrekking van een ceremonieel of basishuwelijk of ceremonieel of basis geregistreerd partnerschap krijgt u 75% van de kosten terug.

Bij annulering binnen 14 dagen voor de voltrekking van een ceremonieel of basishuwelijk of ceremonieel of basis geregistreerd partnerschap krijgt u 25% van de kosten terug.

Bij annulering van een gratis huwelijk of gratis geregistreerd partnerschap betaalt u € 70. 

Kosten voor het doorgeven van een aanpassing

Wilt u de locatie, de datum of de tijd van uw huwelijk of geregistreerd partnerschap aanpassen? Wilt u een andere trouwambtenaar kiezen of andere getuigen doorgeven? Dat kost geld. Het kost ook geld om een basishuwelijk aan te passen naar een ceremonieel huwelijk. Andersom is dat ook zo. 

1 aanpassing kost €35 euro als u het 14 dagen of langer voor de voltrekking van het huwelijk of geregistreerd partnerschap doorgeeft. Dit geldt niet voor het doorgeven van andere getuigen. 

1 aanpassing kost €70 als u het binnen 14 dagen voor de voltrekking van het huwelijk of geregistreerd partnerschap doorgeeft. 

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation