Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Buren

Gemeente Buren
De Wetering 1
4021 VZ Buren

Trouwen in Buren

U hebt trouwplannen en u wilt de dag (gedeeltelijk) in de gemeente Buren laten plaatsvinden.
Dat is een goede keuze. De gemeente Buren biedt een prachtig landschap dat gedurende duizenden jaren gevormd is door de rivieren en is centraal gelegen in Nederland.
Het plattelandsgebied is vol van rust en ruimte en van een monumentale schoonheid. U vindt sfeervolle dorpen en stadjes met vele historische gebouwen en pittoreske locaties die veel kunnen bijdragen aan uw trouwdag.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Buren.

Uw trouwdag viert u op uw eigen manier: uitbundig en feestelijk of juist intiem en ingetogen. Het blijft echter een bijzonder moment. Wij vinden het belangrijk dat u voor deze bijzondere gelegenheid op de hoogte bent met alles wat de gemeente Buren u te bieden heeft. Deze pagina is daarbij een handige leidraad. Deze pagina geeft informatie over de formele kant van trouwen en partnerschapsregistratie en bevat veel praktische tips over de informele aspecten.

Ik wens u een fijne en onvergetelijke huwelijksdag toe.

Dhr. H.M. Ostendorp
Burgemeester van Buren.

Ondertrouw / Melding

Op 1 september 2015 is de huwelijksaangifte en de aangifte van geregistreerd partnerschap vervallen. Hiervoor is een zogenaamde “melding” aan de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente gekomen, waar het huwelijk wordt voltrokken of waar het geregistreerd partnerschap gesloten wordt. 

Denkt u er wel aan dat de melding op tijd in het bezit is van de trouw-/partnerschapsgemeente? In ieder geval 2 weken voor de grote dag en maximaal 1 jaar voor deze datum. Uw persoonsgegevens moeten wel volledig zijn opgenomen in de basisregistratie personen (BRP) van uw woongemeente. Bent u in Nederland geboren en heeft u altijd hier gewoond? Dan is dit ongetwijfeld het geval.

Bent u in het buitenland geboren en/of heeft u in het buitenland gewoond? Dan is het mogelijk dat u nog documenten moet inleveren. Hierbij moet u denken aan een geboorteakte, een akte van echtscheiding of een verklaring van ongehuwd zijn. Neem in dat geval even contact op met de gemeente.

Persoonlijke wensen en voorkeur

In de gemeente Buren worden de huwelijken/registraties voltrokken door  “buitengewone ambtenaren van de burgerlijke stand”. Deze ambtenaren werken niet bij de afdeling Inwonerszaken, maar zijn door hun kwaliteiten speciaal aangesteld voor huwelijksvoltrekkingen en registraties van partnerschappen. De volgende ambtenaren van de burgerlijke stand voltrekken in de gemeente Buren huwelijken / registreren partnerschappen:

Astrid Izelaar
Jan van Amerongen
Henny Keij-van Kaam
Riet Valster-Bijkerk
Femke Souhuwat
Sander van Alfen

Op verzoek van een aanstaand bruidspaar kan een buitengewoon ambtenaar van de burgelijke stand van een andere gemeente benoemd worden voor een éénmalige huwelijksvoltrekking in de gemeente Buren. Het aanstaand bruidspaar moet hiervoor een schriftelijk verzoek indienen. Voor de benoeming van deze buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand moeten de volgende stukken worden ingeleverd.
benoemingsbesluit
kopie beëdiging rechtbank
kopie legitimatiebewijs

De ambtenaar die uw huwelijk voltrekt of uw partnerschap registreert neemt van tevoren contact met u op om een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek over de toespraak. Tijdens dit gesprek kunt u aangeven wat uw persoonlijke wensen en voorkeuren zijn en kunnen alle mogelijkheden worden besproken.

De grote dag

Na alle formaliteiten en voorbereidingen is het zover: u komt met uw familie en overige gasten aan bij de trouwlokatie. De bode ontvangt u en begeleidt u en uw gasten naar de plaats van de huwelijksvoltrekking. Als u dat wenst, kunt u aan hem/haar de ringen overhandigen. De getuigen krijgen een speciale plaats, evenals de ouders en grootouders. Tijdens de toespraak van de ambtenaar mogen uiteraard foto- en video-opnamen worden gemaakt.

Als u gaat trouwen in de gemeente Buren, dan kunt u kiezen uit de volgende trouwlocaties:

Trouwzaal van het gemeentehuis

De Wetering 1
4021 VZ Maurik
tel. 14 0344

Marechausseemuseum (voormalig weeshuis)

Weeshuiswal 9
4116 BR Buren
(0344) 57 12 56

Let op: in de ruimte is plaats voor maximaal 40 personen en het museum blijft tijdens de plechtigheid open voor publiek. Denkt u eraan dat u de afspraak zowel bij de gemeente als bij het museum moet vastleggen.

In 2024 wordt het Marechausseemuseum verbouwd en kunnen er geen huwelijken worden voltrokken.

Partycentrum “De Prinsenhof”

De Bijen 1
4116 GG Buren
(0344) 57 15 94

Denkt u eraan dat u de afspraak zowel bij de gemeente als bij het Partycentrum moet vastleggen.

Ook kunt u zelf een locatie uitkiezen (bijv. in een restaurant of bij iemand thuis). Neem dan ruim van tevoren contact op met een medewerker Burgerzaken van het domein Dienstverlening. Verder moet u  6 weken voor de huwelijksvoltrekking een schriftelijke verklaring indienen van de eigenaar of beheerder van de locatie.

Getuigen

Minimaal twee en maximaal vier meerderjarige getuigen moeten bij de huwelijksvoltrekking of partnerschapsregistratie aanwezig zijn. Van elke getuige moet u een kopie van het paspoort of identiteitskaart bij de ondertrouw inleveren.

Meer informatie

Meer informatie kunt u opvragen bij de afdeling Inwonerszaken van de gemeente Buren, telefoonnummer 140344 of kom even langs tijdens onze openingstijden. 

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Trouwzaal van het gemeentehuis

maandag* tot en met vrijdag om 9.00, 10.30, 12.00, 13.30 of 15.00 uur € 503,90
overige tijdstippen (bijv. om 16.30 uur of op zaterdag) € 795,65

* Op maandag tussen 9.00 en 9.30 uur kunt u gratis trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan. De trouwambtenaar houdt geen toespraak. Het gratis huwelijk of geregistreerd partnerschap is bedoeld voor bruidsparen van wie in ieder geval één persoon ingeschreven staat in de basisregistratie (BRP) van de gemeente Buren. Hier mogen maximaal 10 personen bij aanwezig zijn (exclusief bruidspaar).

Marechausseemuseum

U kunt ook trouwen in het Marechausseemuseum. Informeert u bij het Marechausseemuseum wat de extra kosten zijn. LET OP: deze kosten komen dus bovenop de gemeentelijke kosten.

Andere locatie (bijv. bij iemand thuis of in een restaurant)

maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 16.30 uur € 514,50
overige tijdstippen, bijv. zaterdag € 806,25

Overige kosten

trouwboekje standaard € 44,40
trouwboekje luxe € 63,65
getuige van de gemeente Buren € 31,80 per getuige
annuleren in de laatste 4 weken voor het huwelijk/partnerschapsregistratie.
Annuleren kan alleen schriftelijk. € 97,55
administratief omzetten van een geregistreerd partnerschap in een huwelijk € 97,55

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation