Trouwen in de Gemeente Assen

Gemeente Assen
Noordersingel 33
9401 JW Assen

Trouwen in Assen

Assen, een goede keus

Trouwen in het stadhuis, in de binnenaccommodatie van het internationaal bekende TT-circuit, in de binnenaccommodatie van het Verkeerspark Assen, in het Hertenkamp, gelegen aan het bos, het Van der Valk hotel Assen, het centrum voor kunst en cultuur ICO, de sfeervolle wintertuin van Vanboeijen, in de karakteristieke Jozefkerk of een door u gekozen locatie?. U zegt het maar.

De ambtenaren van de gemeente Assen zijn u graag behulpzaam bij het vinden van een passende ambiance en een passend arrangement om uw huwelijksdag tot een onvergetelijke dag te maken.

Een huwelijk regelen houdt meer in dan alleen de datum vaststellen. Als handleiding en wegwijzer treft u op deze pagina alle informatie overzichtelijk aan. Of het nu een groot feest of een bescheiden bijeenkomst betreft, voor een geslaagde huwelijksdag heeft u zeker profijt van deze pagina. Assen, stad in het groen, waar het goed werken, wonen en leven is.

Huwelijk of geregistreerd partnerschap

Sinds 1 april 2001 staat -naast het reeds bestaande geregistreerd partnerschap- ook het huwelijk open voor personen van hetzelfde geslacht. Dit betekent dat zowel partners van gelijk als verschillend geslacht kunnen kiezen tussen een huwelijk of een geregistreerd partnerschap. Deze beide wettelijk erkende samenlevingsvormen hebben vrijwel dezelfde rechtsgevolgen, behalve ten aanzien van de kinderen. Alles wat op deze pagina met betrekking tot het huwelijk aan de orde komt, is derhalve eveneens van toepassing op het geregistreerd partnerschap.

Trouwlocaties

Het kiezen van een geschikte trouwlocatie is één van de vele zaken die op uw lijstje staan in de drukke tijd voor de 'grote dag'. Welke locatie spreekt u het meest aan? Welke past het meest bij u? Zoekt u iets romantisch, iets moderns, of iets spectaculairs? In Assen heeft u de keuze uit de volgende trouwlocaties:

Drents Museum
TT-circuit (tijdelijk niet beschikbaar)
De Hertenkamp
Jozefkerk
Van der Valk Hotel Assen
Drents Archief
Zalencentrum Van Veen
Camping Graswijk
Bonte Wever

Eigen locatie

U kunt zelf ook een andere locatie kiezen. Wel moet de gemeente deze goedkeuren. De plek moet voldoen aan voorschriften op het gebied van veiligheid, openbaarheid en toegankelijkheid. Trouwen in de open lucht is niet mogelijk.

Tarieven 2022 (onder voorbehoud) 

Traditioneel huwelijk/ geregistreerd partnerschap

Maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 16.30 uur € 547,28
Maandag t/m vrijdag tussen 17.00 en 20.00 uur € 876,38
Zaterdag € 941,51
Zondag € 1104,76

Bij de keuze voor een externe locatie, komen de kosten voor de locatie hier nog bij.

Tussen huwelijk/ geregistreerd partnerschap

Maandag t/m donderdag van 09.00 tot 17.00 uur € 198,99. 

Kosteloos huwelijk/ geregistreerd partnerschap

Maandag om 09.00 uur en om 09.30 uur.

In principe betaalt u bij de gemeente met PIN, mocht u toch contant willen betalen kan dit iedere dinsdagmiddag op afspraak.

Traditioneel huwelijk/ geregistreerd partnerschap

Een traditioneel huwelijk kan worden voltrokken op elke dag van de week op de door het college aangewezen tijden.

Bij een traditioneel huwelijk kunnen jullie een keuze maken uit de door ons aangeboden trouwambtenaren. Zij zullen zorgen voor een bijzondere plechtigheid die bij jullie past.

Er is recht op 1 parkeerkaart

Tussen huwelijk/ geregistreerd partnerschap

Willen jullie geen uitgebreide huwelijksceremonie, maar vinden jullie de kosteloze voltrekking te sober? Dan kunnen jullie kiezen voor een tussenhuwelijk. Dit is een huwelijk met een verkorte ceremonie in de Raadzaal van het stadhuis. Het huwelijk wordt voltrokken door een trouwambtenaar die wij toewijzen. Er is vooraf geen gesprek met de toegewezen ambtenaar en jullie krijgen geen persoonlijke speech. Een tussenhuwelijk is alleen mogelijk van maandag t/m donderdag.

Er is recht op 1 parkeerkaart.

Kosteloos huwelijk/ geregistreerd partnerschap

Een gratis huwelijk wordt voltrokken in een kleine ruimte in het stadhuis zonder speech. Deze ceremonie duurt maximaal 10 minuten. Het huwelijk wordt voltrokken door een ambtenaar die wij jullie toewijzen.

Verdere vragen ?

Voor verdere informatie kunt u kijken op de website www.assen.nl. Of telefonisch contact opnemen met het klantencontactcentrum van de gemeente Assen: 14 0592

Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation