Wil je zoveel mogelijk voorkomen dat je trouwring dof wordt?

Natuurlijk ben je super trots op je trouwring. En natuurlijk ben je er heel zuinig op. Toch kan het gebeuren dat je ring in de loop der jaren wat doffer wordt. Wil je dat voorkomen? Dat kan wel! Lees snel verder.

Kun je douchen met je trouwring?


Denk je dat jouw trouwring juist schoon blijft door deze te dragen tijdens het douchen of badderen? Helaas! Verzorgingsproducten als shampoo en douchegel doen je sieraden geen goed. Door je ring te dragen tijdens het douchen wordt deze langzaam maar zeker doffer. Let helemaal goed op met een bodyscrub, want dit kan kleine krasjes veroorzaken.

Haarlak slecht voor ring?


Niet alleen douchegel of shampoo is slecht voor je ring, ook van haarlak en parfum gaat je ring niet meer maar juist minder glanzen. Ga je je haar stylen of je opmaken en een lekker geurtje opdoen? Laat je ring dan even op je nachtkastje liggen tot je klaar bent met je schoonheidsritueel.

In de tuin of tijdens het klussen?


Draag je liever geen tuinhandschoenen als je lekker in de aarde wil wroeten? Wen je dan echt aan om je ring even af te doen. Het zand schuurt langs de ring, dat wil je voorkomen. Ook tijdens het klussen kun je beter je ring afdoen. Het is veiliger en je voorkomt beschadigingen.

Een dagje wellness of zee?


Heerlijk, een dagje naar een spa! Of bij goed weer een duik nemen in zee. Denk er wel aan om je ring af te doen vooraf je lekker gaat ontspannen in het water. Niet alleen chloor, maar ook zout water, is niet al te best voor je ring. Bewaar je ring ondertussen op een veilige plek!

Poetsen met een ring om?


Er moet ook worden schoongemaakt in huis. Maar doe dat liever zonder je ring om! De chemische stoffen in het schoonmaakmiddel doen je ring zeker geen goed.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation