Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Welke verlovingsring kies jij?

In de meeste gevallen komt het aanzoek als een verrassing voor jou en heeft je vriend alles al uitgedacht, inclusief de verlovingsring. In andere gevallen komt een aanzoek voor beiden onverwacht en kunnen jullie samen een mooie verlovingsring uitzoeken. Welke ring zou je dan kiezen en wat moet je weten over een verlovingsring?

Diamanten

Een verlovingsring bevat vaak één of meerdere diamanten. Er bestaan echter ook veel prachtige modellen zonder diamanten of andere stenen en zelfs met verschillende materialen gemixt. Een unieke verlovingsring is vrij gemakkelijk te vinden of te laten maken. Het aantal mogelijkheden qua vorm en combinaties qua materialen en stenen is namelijk onbeperkt. Je kan je verlovingsring natuurlijk ook laten graveren met een mooi figuur, iets wat jullie tekent of natuurlijk jullie namen en/of trouwdatum. In alle gevallen kan je het beste informatie inwinnen bij verschillende juweliers en professionals en natuurlijk heel veel ringen bekijken en uitproberen. Wel is het handig om voor de start van de grote zoektocht een idee te hebben van wat voor een ring je ongeveer wil hebben. Zoals gezegd is de trouw- en verlovingsringenwereld enorm en eenmaal verdwaald, kom je er niet snel meer uit…

Soorten slijpvormen

Niet alleen in diamant- en materiaalsoorten heb je enorm veel keus, je kan ook nog kiezen uit verschillende slijpvormen. De slijpvorm heeft alles te maken met lichtbreking (schittering). Diamanten beginnen hun leven als een ruwe diamant en worden door een professional geslepen. De briljant is de meest gebruikte slijpvorm. Andere slijpvormen die veel voorkomen zijn de ovaal, princess, marquise of navette, peer, emerald en hart. Niet alleen het uiterlijk van de diamanten ogen anders bij verschillende slijpvormen, de lichtbreking ofwel de schittering verschilt dus ook per soort.

De slijpvorm doet uiteraard veel met je uitstraling. Niet elke slijpvorm past mooi bij elke soort hand. Ook de vorm van de ring moet goed bij de slijpvorm van de diamant passen. Als je zelf al een paar ideeën hebt, kan je met de juwelier van je keuze eens brainstormen over de mooiste verlovingsring. Wedden dat hij ook nog een paar super mooie ideeën heeft?

Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation