Welke sieraden passen bij mijn trouwjurk?

Je staat er misschien niet zo bij stil, maar je sieraden kunnen een mismatch vormen met de trouwjurk die je hebt uitgekozen. Veel bruidjes gaan er vanuit dat sieraden altijd een aanvulling zijn op een trouwjurk, maar het kan maar zo zijn dat de sieraden die jij hebt uitgekozen juist helemaal niet goed staan bij je jurk. Om de perfecte sieraden uit te kiezen bij je jurk hebben we een aantal tips voor je verzameld.

welke sieraden trouwjurk

Kijk naar de halslijn van je trouwjurk


Als je een mooie ketting wil dragen op je bruiloft, kijk dan eerst eens goed naar de halslijn van je trouwjurk. Er bestaan namelijk heel wat verschillende halslijnen. We zetten ze hieronder op een rijtje en vertellen je welke sieraden daar het beste bij passen:

sieraden kiezen bij je trouwjurk

Welke sieraden bij je trouwjurk


 Strapless: vermijd grote en opvallende sieraden, kies juist voor kleine en minimalistische sieraden. Bij deze halslijn staat het zelfs prachtig om helemaal geen ketting te dragen en te kiezen voor iets langere oorbellen.

 Vierkante halslijn: het mooiste sieraad is een ketting die niet te lang is. Het is juist mooi als het sieraad iets boven je decolleté hangt. Denk aan een choker, maar kies ook voor kleine en subtiele steentjes. Langere oorbellen staan hier ook goed.

 Haltervormig: kies bij deze jurk voor zo min mogelijk sieraden. Haltervormige jurken zijn heel sensueel en daarbij geldt eigenlijk: hoe meer je van jezelf laat zien, hoe mooier de jurk wordt. Kies voor één opvallend sieraad en hou het daarnaast super minimalistisch.

 Boothalslijn: kies voor oorbellen in de vorm van een knop en een ketting met iets kleur erin. De steentjes passen het mooiste bij de jurk als ze klein zijn. Je kunt ook kiezen voor sieraden zonder steentjes, kies dan voor een hele fijne zilveren of gouden kettinkje.

 Asymmetrische halslijn: hierbij kan je ‘all out’ gaan met je oorbellen. Kies voor grote of opvallende oorbellen, tenzij de trouwjurk al veel versieringen heeft.

 Halslijn met optische illusie: een ketting is misschien geen goed idee bij dit soort trouwjurken, omdat ze vaak een hoge nek hebben. Kies voor kleine knopoorbellen zodat de focus helemaal op de jurk ligt.

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation