Professionals
Aan het laden...

Einde van de content

Welke bruidssluier past bij mijn trouwjurk?

Een bruidssluier is een prachtige toevoeging aan je trouwjurk, maar het type sluier is wel van belang. Vaak zit er een bijpassende sluier bij de jurk van je keuze, maar als je zelf een sluier wil uitkiezen, heb je enorm veel keuze uit verschillende sluiers. Welke past het beste bij jouw bruidsjurk?

Welke bruidssluier past bij mijn trouwjurk?

Sluier trouwjurk kopen


Het eerste waarmee je te maken krijgt als bruid die een sluier wil kopen is natuurlijk je budget. Dat zou althans het eerste moeten zijn waar je naar kijkt. De trouwjurk heb je dan al gekocht, dus er zou een duidelijk bedrag over moeten blijven voor een sluier. Sommige sluiers kosten meer dan de jurk zelf, als dat in je budget past is dat prima, maar als je met een kleiner budget moet werken, dan is het verstandig om alleen naar sluiers te kijken die binnen dat budget passen. Verder kan je tijdens het sluier-shoppen nog rekening houden met de volgende zaken:

Welke bruidssluier past bij mijn trouwjurk? Sluier Rosa Clara
Fotocredit: Rosa Clara bridal 2020 | Catwalker | Shutterstock.com

• Vertel in de bruidswinkel wat je bruidskapsel is. De style van je kapsel is allesbepalend voor je sluier. Of eigenlijk bepaalt je sluier wat je nog ziet van je bruidskapsel. De sluier moet natuurlijk wel bij je kapsel passen en het niet volledig verstoppen. De plek waar de sluier wordt bevestigd hangt ook af van je bruidskapsel. Ook de haaraccessoires moet je uitzoeken nadat je zowel een bruidskapsel als een sluier hebt uitgekozen.

• Pas verschillende soorten sluiers met je bruidsjurk. Zo kan je het beste zien wat het mooiste bij je jurk past, zonder dat de sluier een eigen leven gaat leiden. Sta ook open voor suggesties van het personeel van de bruidswinkel, zij kunnen je net een andere look laten zien dan jij in gedachten had die misschien wel mooier uitkomt.

Welke bruidssluier past bij mijn trouwjurk?

Bruidssluier en trouwjurk matchen


Heb je gekozen voor een elegante, klassieke bruidsjurk of ga je over de top met allemaal glitters en diamantjes? Welke jurk je ook hebt, daar passen weer verschillende sluiers bij. Heb je inderdaad een weldadige jurk die op zichzelf al opvalt, dan kan je of een bijpassende sluier kiezen die ook twinkelt en glittert, of je kiest een rustige sluier met enkel steentjes langs de buitenranden. Heb je een bruidsjurk die meer minimalistisch is zonder teveel ‘sazz’, dan is een bescheiden sluier van satijn of een andere fijne stof een geweldige match. Heeft jouw trouwjurk een prachtige ruglijn waarbij je veel van je blote rug ziet? Kies dan voor een luchtige sluier zonder poespas en zonder meerdere lagen stof. Als je een jurk hebt zonder details op de rug of een open rug, dan kan je eigenlijk voor elke soort sluier kiezen. Blijf je het zelf lastig vinden om te kiezen? Vraag dan gerust hulp aan één van de professionals op onze website of plan een pasafspraak, dan krijg je persoonlijke begeleiding en waardevolle tips.

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation