Wel of geen ceremoniemeester kiezen voor je bruiloft?

Iedereen weet al wanneer jullie gaan trouwen en de trouwdatum komt steeds dichterbij. Je bent al druk bezig om er straks een heerlijke dag van te maken. Een dag die heel bijzonder moet worden, vol unieke belevenissen en met heel veel geluk en gezelligheid.
ceremoniemeester bruiloft ceremonie

Speciale dag


Een dag ook waarover nog lang zal worden nagepraat en aan zal worden terug gedacht. Dat doel heb je jezelf gesteld. Alleen... Wat een werk! En wat moet je aan veel dingen denken! Tijd om je af te vragen of jullie dit allemaal wel zelf willen blijven doen. Of jullie zelf alles willen organiseren, zelf alle vragen van gasten willen beantwoorden, zelf de contacten met locaties, leveranciers en professionals willen onderhouden en ga zo maar door. Ook zullen er beslissingen moeten worden genomen, afspraken worden gemaakt en zal contact moeten worden opgenomen met leveranciers over dingen die niet goed gaan. Help!

ceremoniemeester bruiloft ceremonie

Al gedacht aan een ceremoniemeester?


Een ceremoniemeester kan het antwoord zijn op al je vragen en problemen. Duidelijk is echter ook dat je dan wel iemand moet hebben op wie je kunt bouwen. Dat geldt voor jullie trouwdag zelf, maar ook voor de periode voordat die dag aanbreekt. Iemand die overzicht houdt, die knopen doorhakt en die nauw contact met jullie houdt over alles wat hij of zij doet.

ceremoniemeester bruiloft ceremonie

Ceremoniemeester willen zijn


Ceremoniemeester zijn brengt veel werk en verantwoordelijkheid met zich mee en kost veel tijd. Bedenk daarom goed wie in de familie- of vriendenkring daarvoor geschikt is voordat je hem of haar vraagt. Velen zullen zich vereerd voelen als ze gevraagd worden. Anderen zullen bedenktijd vragen of misschien zelfs afzeggen omdat ze geen tijd hebben.

ceremoniemeester bruiloft ceremonie

Volmondig ja


Is er sprake van een wederzijds en volmondig ja, ga dan als team aan de slag en betrek elkaar bij alles wat bedacht en gepland wordt, bij wie wat doet en wat daarvan het resultaat is. Loopt het allemaal goed, dan is dat voor jullie en de ceremoniemeester een fantastische ervaring. Gaat er echter iets niet naar jullie zin of die van de ceremoniemeester laat het dan niet doorzeuren, maar praat erover en los het op.

Pim Kisjes
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation