Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Wat geven we gemiddeld uit aan trouwringen?

Voor diegenen die binnenkort de aankoop van hun leven moeten doen – een verlovingsring en trouwring – is het best interessant om te weten hoeveel er eigenlijk gemiddeld uitgegeven wordt aan zulke ringen. Spoiler alert: trouwringen zijn duur.

Gemiddelde uitgaven trouwring

Een trouwring is duur, dat kan niemand ontkennen, maar gelukkig heb je altijd een keuze in wat je uitgeeft. Veel mensen kiezen voor iets speciaals, want dat is het huwelijk, je trouwt maar één keer met in jouw ogen het meest bijzondere mens ter wereld. Dat verdient een mooie ring! Gemiddeld kost een set trouwringen in Nederland zo’n 1500 euro. Leuk om te weten: in Amerika spenderen ze gemiddeld zesduizend dollar aan een trouwring.

Wat maakt een trouwring duur?

Waarom is een trouwring nu eigenlijk zo duur? Dat ligt aan het materiaal, maar ook aan de diamanten die je erin wil laten zetten. Meer diamanten verhoogt logischerwijs de prijs. Het materiaal waarvan de ring is gemaakt speelt ook een belangrijke rol. Het duurste is platina, dit is een kostbaar materiaal. En als je dan ook nog eens een hele dikke ring wil met enkele bewerkingen kan je er vanuit gaan dat de prijs nog weer oploopt.

Kan een trouwring goedkoper?

Ja, gelukkig kan je ook goedkopere ringen kopen. We zeiden net al dat platina het duurste materiaal is. Daarna volgt witgoud, hier zijn de meeste trouwringen van gemaakt. Het is een heel hard materiaal dat lang meegaat en tegen een stootje kan. Het is duurder dan zilver of staal. Zilver is goedkoper, maar wordt niet vaak aangeraden als trouwring. Zilver is namelijk vrij kwetsbaar en zal dus niet erg lang meegaan of mooi blijven. Bij een kleiner budget kun je kiezen voor staal, titanium of palladium. Dit materiaal kan echter niet bewerkt worden, dus als de ring na enkele jaren niet meer past, zal je een nieuwe ring moeten kopen.

Gemengde trouwringen

Een trouwring kan ook uit verschillende materialen bestaan. Het wordt daar niet goedkoper van, want het bewerken van zo’n ring duurt langer en meer arbeidsuren betekent natuurlijk een hogere prijs. Een tip: kijk eerst naar trouwringen die je mooi vindt en kijk of er goedkopere alternatieven zijn die er veel op lijken.

Geschreven door Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation