Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Wat gebeurt er emotioneel met je op huwelijksreis?

De huwelijksreis klinkt altijd heel spannend en romantisch – o wee als je niet elke dag iets leuks, nieuws, avontuurlijks of liefs doet met of voor elkaar! Ondanks dat deze vakantie het begin markeert van jullie getrouwde leven, hoeft het niet elke dag even opwindend te zijn. Veel stellen geven juist aan een hele rustige vakantie te hebben en te genieten van de nasleep van de bruiloft (en veel uit te rusten). Hoe hebben jullie de huwelijksreis ervaren?

Naar elkaar toe groeien als bruidspaar

Elke vakantie of reis die je met iemand maakt, brengt je dichter tot elkaar. Een huwelijksreis is vaak een extra bijzondere onderneming, waardoor je unieke herinneringen met elkaar maakt. De kans is groot dat jullie allebei nieuwe dingen ondernemen voor het eerst in je leven, bijvoorbeeld duiken of een andere stoere activiteit. Maar de realiteit is vaak ook beseffen dat het nu officieel is: jullie zijn man en vrouw en verbonden voor het leven. Daarnaast kan de nasleep van het regelen van de bruiloft ervoor zorgen dat jullie ook gewoon heel moe zijn – en dat is oké. Er is nu veel tijd voor dutjes en relaxen!

Dingen ondernemen of op de hotelkamer blijven?

Het kan zijn dat je super veel dingen wil ondernemen op de huwelijksreis. Je bent er nu toch tenslotte! Maar als het zo blijkt te zijn dat je liever lekker bij het hotel of resort blijft om rustig aan te doen, is dat ook goed. De huwelijksreis is voor jullie en waar jullie behoefte aan hebben, niet om anderen te laten zien hoe actief jullie zijn. Geniet van deze tijd en laat je niet afleiden door de buitenwereld of het thuisfront. Samen maken jullie het geweldig leuk op jullie eigen manier!

Ruzie tijdens de huwelijksreis

Waar kun je nou ruzie over maken tijdens jullie huwelijksreis? Best veel, zo blijkt uit onderzoek. Het is niet altijd romantisch om 24/7 samen te zijn zonder afleidingen die je thuis normaal wel hebt, zoals dagelijkse klusjes en werk. Bovendien moesten jullie een bruiloft organiseren, waar veel werk en tijd in zit dat nu allemaal wegvalt. Neem een momentje voor jezelf om tot rust te komen en beslis dan samen of je het rustig uit wil praten of even parkeert voor een later moment. Kom je er niet uit? Ga dan even iets voor jezelf doen vandaag. Zo geniet je optimaal van de huwelijksreis

Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation