Wat draagt de vader van de bruid en bruidegom?

Valt het woord ‘trouwen’, dan zijn het meestal de vrouwen in de familie die direct denken aan hun outfit. Maar ook de vaders van de bruid en van de bruidegom willen natuurlijk mooi voor de dag komen. Met deze tips gaat dat zeker lukken!

vader van de bruid en bruidegom?
Geen idee waar je moet beginnen bij het uitzoeken van een outfit voor de vader van bruid(egom)? Kijk sowieso wat past bij het thema en de sfeer van de bruiloft; bij een tuinfeest of beachwedding zal een andere dresscode gelden dan bij een formele bruiloft op een kasteel. Zorg dus dat het pak voor de vader(s) aansluit bij de setting zodat hij niet uit de toon valt.

pak vader van de bruid en bruidegom?

Samen afstemmen


Nog een handige richtlijn: stem het pak af op wat de bruidegom draagt. Natuurlijk hoeven vader en bruidegom niet exact hetzelfde te dragen, liever niet zelfs! Wel kun je letten op de kleur van de pakken. Gaat de bruidegom voor een smoking, dan is het mooi als de vader(s) dat ook doet. Maar net zoals dat geldt voor de jurk van de bruid, geldt ook bij de heren dat het natuurlijk de bruidegom is die in de spotlight moet staan. Het pak van de vader(s) mag daarom niet alle aandacht trekken. Houd het daarom bescheiden.

vader van de bruid en bruidegom?

Geen pak voor de vader van de bruid?


De belangrijkste tip: laat je vader wel dragen waar hij zich prettig bij voelt. Draagt hij nooit een pak en voelt hij zich daar ook echt ongemakkelijk bij? Kijk dan of het mogelijk is om dan voor een mooie pantalon en overhemd met stropdas te gaan. Het belangrijkste is dat hij straks vol trots jou ziet trouwen en deze dag samen met jullie kan beleven!

Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation