Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Waarom eerst verloven & wat moet je regelen?

Wauw, het moment dat jullie je verloven blijft jouw hele leven in je gedachten. Verloven is niet alleen heel romantisch, maar heeft ook een praktische kant. In dit artikel leggen we je uit wat je moet regelen.

Verlovingsring voor hem en haar


Een verlovingsring is een prachtig aandenken aan deze geweldige tijd voorafgaand aan jullie huwelijk. De verlovingsring kun je samen uitzoeken, maar wil de één de ander verrassen en op één knie gaan, dan wordt meestal eerst als verrassing een ring voor de ander uitgezocht. Willen jullie het toch liever samen doen, dan geeft deze shopexpeditie je al de kans om een beetje te oriënteren voor de trouwringen.

Ondertrouw verplicht


Zonder ondertrouw mag je in ons land niet trouwen. Het is dus echt verplicht om in ondertrouw te gaan. Minimaal twee weken voor de trouwdatum moet je melding maken van je plannen bij de gemeente waar je wil trouwen.

In welke gemeente online in ondertrouw gaan?


Sinds 1 juli 2016 is het mogelijk om in ondertrouw te gaan via de digitale weg. Nog niet alle gemeenten bieden deze mogelijkheid aan, dus vraag dit even na bij de gemeente waar jullie willen trouwen. Online in ondertrouw gaan, kan door beiden in te loggen met je DigiD. Samen meld je op deze manier het huwelijk. Misschien niet romantisch of feestelijk, maar wel heel praktisch en lekker snel!

Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation