Waarom een (professionele) weddingplanner?

We weten heus dat een weddingplanner voor sommigen te duur is. Soms lijkt het onnodig en je kunt ook een goede vriendin vragen om deze taak op zich te nemen. Een ideale uitkomst, toch? Niet altijd! Lees hier onze tips en de voordelen van een professionele weddingplanner.

Meer genieten van jullie trouwdag


Het bruidspaar wil natuurlijk volop genieten op hun trouwdag, en zo moet het ook. Zorgen uit handen geven is daarvoor voorwaarde nummer één. Zorgen overdragen aan een goede vriendin is misschien fijn voor het bruidspaar, omdat je deze vriendin toe kunt en wilt vertrouwen met belangrijke taken. Maar is deze zware en belangrijke taak ook wel leuk voor deze vriendin? Negen van de tien keer hoor je ‘nee’ op de vraag of jouw eigen weddingplanner wel heeft genoten van de bruiloft. Dat is toch jammer?

Voordeel van een weddingplanner


Een professionele weddingplanner hoeft geen plezier te hebben op jullie bruiloft. Hij of zij is er voor opgeleid, heeft jarenlange ervaring en interesse in haar vak waardoor zij veel beter op alle zaken kan letten dan iemand die er geen ervaring en wellicht ook geen bovengemiddelde interesse voor heeft. Bovendien weet de professionele weddingplanner als geen ander waarop er allemaal gelet moet worden en de kans is klein dat er iets mis gaat of uitloopt. Als je wil dat iedereen zorgeloos kan genieten, is het erg verstandig om een weddingplanner in te schakelen. Het zijn professionals met originele ideeën en voor ieder budget is er een oplossing te vinden. Bovendien hebben weddingplanners al een gigantisch netwerk van leveranciers en bedrijven, waardoor elke wens van het bruidspaar moeiteloos kan worden vervuld.

Een goede, professionele weddingplanner heeft de volgende kenmerken:


• De weddingplanner is een professional met aantoonbare jaren ervaring
• De weddingplanner is betrouwbaar
• De weddingplanner heeft een portfolio
• De weddingplanner is aangesloten bij een brancheorganisatie
• Het bruidspaar heeft een klik met de weddingplanner

Het is helemaal niet raar om meerdere weddingplanners ‘uit te proberen’. Als bruidspaar bouw je immers een vertrouwensrelatie op met de weddingplanner. Succes met het vinden van de beste weddingplanner!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation