Welke.nl

Waar bruiloftsgasten niet op zitten te wachten

Een bruiloft is voor de bruid en bruidegom één groot feest – althans, als alles geregeld is en ze kunnen gaan genieten. Voor de gasten is er echter een aantal zaken die wat minder leuk zijn. Lees hier over die zaken en voorkom dat ze op jullie bruiloft gebeuren!

Lange trouwtradities


Tenzij je religieuze trouwtradities moet navolgen, kan je het beste een ceremonie van ongeveer twintig minuten houden. Dat is namelijk hoe lang je gasten geïnteresseerd blijven. Als de ceremonie buiten is en het is super warm weer, dan is dat ook de tijd hoe lang mensen buiten kunnen blijven staan zweten tot ze oncomfortabel worden. Traditionele ceremonies zijn vaak langer, omdat trouwambtenaars wel eens uitwijden over een onderwerp. Een simpele zegen over jullie huwelijk duurt niet zo lang en is net zo mooi. Een persoonlijk woordje kun je dan overlaten aan vrienden of familie.

Veel tijd tussen activiteiten


Vaak vinden gasten het vervelend om lang te moeten wachten tussen verschillende activiteiten op een bruiloft. Wisselen van locatie, wachten op lunch of diner of wachten op een heel late receptie. Jammer genoeg geven deze wachttijden nauwelijks ruimte om iets leuks te gaan doen voor de gasten. Ze moeten immers wel in de buurt blijven, in hun nette kleding. Er zijn wel oplossingen waarmee je je gasten kunt vermaken tijdens zo’n tussenmomentje, bijvoorbeeld door een foodtruck neer te zetten met lekkere hapjes en drankjes en vermakelijke muziek.

Slecht entertainment


Wie ooit dacht dat een karaokeset op een bruiloft een goed idee was, heeft nooit meegemaakt wat er kan gebeuren: een dronken gast die de microfoon grijpt en beschamende dingen uitkraamt. Of heel erg vals zingt, wat trouwens best tot vermaak kan leiden. Toch is dit een scenario dat je wil voorkomen. Boek een dj of stel zelf een playlist samen. Een live bandje is ook hartstikke leuk en zorgt voor een stuk meer sfeer. Bewaar die karaokeset voor de afterparty.

Sanne van Bortel

Waar alle bruiloftsgasten gek op zijn


We schreven al eerder een artikel over waarvan je bruiloftsgasten altijd blij worden. Hier is deel twee: voorzieningen en momenten op jullie bruiloft waar iedereen altijd voor te porren is. Van dansen tot eten en af en toe een goede verrassing! LEES MEER...
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation