Trouwen in Duitsland? Deze documenten heb je nodig

Duitsland is een prachtig land, en je bent er zo! Reden te meer om een bruiloft in Duitsland te overwegen. Als je gaat trouwen bij onze oosterburen, welke documenten heb je dan nodig? Wat moet je allemaal regelen en waar? In dit artikel geven we je de antwoorden op deze vragen.

Willen jullie als Nederlanders in Duitsland trouwen? Bij de burgerlijke stand waar jullie het ja-woord willen geven, zul je moeten navragen of je er als Nederlander mag trouwen. Zij kunnen jullie ook vertellen welke documenten nodig zijn. Dat is sowieso een paspoort en een bewijs van woonplaats. Net als in Nederland heb je twee getuigen nodig die bij het huwelijk aanwezig zijn.

Minder papierwerk


Begin op tijd met het regelen van de formaliteiten die nodig zijn om te trouwen in Duitsland. Sommige documenten laten misschien langer op zich wachten dan je verwacht. Zie je op tegen het regelen van de papieren? Overweeg dan om in Nederland voor de wet te trouwen en alleen de ceremonie in Duitsland te doen.

Weer thuis?


Zijn jullie na het prachtige huwelijk weer terug thuis? Dan is het verplicht om de buitenlandse huwelijksakte in te schrijven in de Basisregistratie Personen in de gemeente waar je woont. Het is ook mogelijk om de buitenlandse huwelijksakte om te laten zetten naar een Nederlandse akte. Dit kun je online opvragen bij de gemeente Den Haag.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation