Welke.nl

Taken op de bruiloft voor het bruidsmeisje

Ben je gevraagd om bruidsmeisje te zijn op een bruiloft? Dan heb je een hele belangrijke job. Benieuwd wat het bruidsmeisje-zijn allemaal inhoudt? Lees dan snel verder!

Bruidsmeisjestaken


In Nederland hebben we niet zoiets als een ‘bridesmaid of honor’ zoals in Amerika wel het geval is, veel taken die de bruidsmeisjes in Amerika doen worden in Nederland opgepakt door de ceremoniemeester. Toch is het wel erg fijn om een extra persoon aan te stellen die bepaalde zaken in de gaten houdt en het werk van de ceremoniemeester wat lichter maakt. Dat is dus weggelegd voor het bruidsmeisje! Check hieronder waar het bruidsmeisje van de bruid zich zoal mee bezig houdt:

♥ Alles op schema houden. Dit is tevens een taak voor de ceremoniemeester. Samen zorgen ze ervoor dat het schema van de dag aangehouden wordt en iedereen op tijd is voor elke afspraak. De ceremoniemeester houdt zich bezig met de bruidegom, het bruidsmeisje met de bruid.

♥ Het bruidsmeisje is de aangewezen persoon voor alle leveranciers en afspraken op de bruiloft zelf. Wie heeft er nog een wedding planner nodig?


♥ De bruid moet af en toe eten en dit zal moeilijk gaan vanwege de spanning van de bruiloft. Het bruidsmeisje zorgt er dan voor dat de bruid wel wat binnen krijgt, en bij voorkeur niet alleen champagne.

♥ Letten op dronken mensen. Het bruidsmeisje moet ervoor zorgen dat de bruiloftsgasten niet te diep in het glaasje kijken. Gezelligheid is goed, maar ongemakkelijke scènes wil niemand.

♥ Het bruidsmeisje is de rechterhand van de bruid op de bruiloft, dus in het tasje van het bruidsmeisje zitten allemaal handige items voor de bruid. Waaronder haar favoriete snack.


♥ Bruid helpen met het aantrekken van de bruidsjurk.

♥ Klaarstaan voor de bruid en haar (soms gekke) verzoekjes.


♥ Bewaren van de trouwringen.

Schrijven van een speech. Ook het bruidsmeisje mag een woordje spreken!

♥ Het weghouden van mensen bij de bruid van wie de bruid veel stress krijgt. Zo kan de bruid zich rustig voorbereiden zonder afleiding.


♥ Checken of de bruidssuite prachtig eruit ziet en helemaal klaar is voor ontvangst van het bruidspaar.

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation