Welke.nl

Taken die alle bruidsmoeders op zich nemen

Bang dat dat jouw moeder, als de moeder van de bruid, zich een beetje left out voelt? Dat hoeft echt niet! Sterker nog, er zijn genoeg leuke taken die je kunt verdelen tussen de moeder van de bruid en de moeder van de bruidegom. Zo kan iedereen lekker meehelpen met de voorbereiding van jullie bruiloft!

Trouwjurk shoppen met bruidsmoeder


Het shoppen van de trouwjurk doet de bruid traditioneel gezien met haar moeder, de bruidsmoeder, en met eventuele zussen en goede vriendinnen. De bruidsmoeder zorgt ervoor dat haar dochter niet té veel geld uitgeeft aan een trouwjurk en helpt met het maken van de grote beslissing. Ze durft haar mening tegenover haar dochter te uiten zonder haar te kwetsen.

Bruidsmoeder houdt bruidsmeisjes in het gareel


De periode voor de bruiloft is spannend en het kan wel eens zijn dat de bruidsmeisjes onderling het niet altijd met elkaar eens zijn. De bruid wil zich er liever niet in mengen, logischerwijs, maar de moeder van de bruid zal waarschijnlijk vrijwillig de bruidsmeisjes in het gareel houden zodat iedereen met plezier kan doen wat ze moeten doen.

Trouwuitnodiging perfectioneren


Een ideaal taakje voor zowel de bruidsmoeder als de moeder van de bruidegom: het perfectioneren van de trouwuitnodigingen. De uitnodigingen zijn al zo goed als klaar, maar de bruidsmoeders zorgen ervoor dat de puntjes op de i worden gezet en de uitnodigingen verstuurd worden.

Bruidsmoeder is het eerste aanspreekpunt


Het bruidspaar moet veel regelen voor de bruiloft en wil niet de hele tijd gebeld worden met vragen van leveranciers of de ceremoniemeester of andere personen. Veel vragen kunnen worden afgehandeld door de bruidsmoeder of de moeder van de bruidegom. Het is een belangrijke rol die één van de twee dames vast en zeker graag wil vervullen.

Trouwpak shoppen met bruidsmoeder


Het trouwpak shoppen gebeurt vaak met de moeder en/of vader van de bruidegom. De ouders van je liefje kunnen je perfect vertellen of het trouwpak wel goed bij je trouwjurk past en of het niet een te gekke keuze is. Daarnaast is het shoppen van een trouwpak gewoon heel erg leuk, dus dat is een taak die maar al te graag vervuld wordt.

Overige taken voor bruidsmoeders


De moeder van de bruid en bruidegom hoeft zich zeker niet te vervelen. Zo kun je ook vragen of ze last-minute boodschappen of taken wil doen, een extra check wil doen bij zo ongeveer alles wat er geregeld moet worden op de bruiloft, de tweede dans op de dansvloer willen verzorgen en misschien wil ze zelfs wel gastvrouw zijn op het bruidsfeest. Genoeg te doen!

Geschreven door Sanne van Bortel

Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation