Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Tafelindeling huwelijk maken

Sommige mensen breken er lang hun hoofd over, anderen staan er niet zo bij stil: wie laat je bij wie aanschuiven tijdens jullie bruidsdiner? De tafelindeling is niet zo eenvoudig als je denkt, maar met de tips in dit artikel gaat het zeker lukken.

Wel of geen tafelschikking?

Het voordeel van een tafelschikking is dat je ervoor zorgt dat iedereen naast iemand zit met wie het klikt. Mensen met dezelfde interesse hebben elkaar automatisch wat te vertellen. Best belangrijk, want dan zit de sfeer er goed in. Een nadeel van een vaste tafelschikking is dat gasten vasthouden aan de plek die ze toegewezen krijgen en daardoor minder snel zich zullen mengen met gasten van andere tafels. Hou je van spontaan, dan laat je het los en kies je er dus voor om geen tafelindeling te maken.

Tafelschikking etiquette

Plaats getrouwde koppels uit elkaar en meng mannen en vrouwen. Soms kan het handig zijn om mensen van min of meer dezelfde leeftijd bij elkaar aan tafel te plaatsen. Als bruidspaar zit je uiteraard naast elkaar, in het midden van de hoofdtafel. De ouders zitten ernaast, maar je kunt er ook voor kiezen om direct naast jullie de getuigen en daarnaast de bruidsmeisjes te plaatsen.

Tafelindeling bord

Wil je niet met naamkaartjes op tafel werken? Maak of koop dan een mooie bord waar je per tafelnummer de namen van de gasten op zet. Iedereen loopt langs het bord en ziet waar hij of zij mag gaan zitten: handig!Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation