Stiefkinderen betrekken bij de bruiloft

Hoe betrek je je (toekomstige) stiefkinderen bij de bruiloft? Dat is best een lastige vraag, vooral als je niet direct goed kunt opschieten met je stiefkinderen. Of het nu koek en ei tussen jullie is of dat het nog niet zo botert, met deze tips betrek je jouw stiefkinderen op een geweldige manier bij je bruiloft.

Geef je stiefkinderen een rol op de bruiloft


De beste manier om iemand ergens bij te betrekken, is door ze een actieve rol te geven. Zo zijn ze ‘gedwongen’ om mee te doen en mee te denken en tegelijkertijd vinden ze het heel erg leuk. Een rol geven aan je stiefkinderen op je bruiloft geeft ze het gevoel dat ze bij het nieuwe gezin horen en dat ze belangrijk zijn. Dat is natuurlijk altijd zo, maar soms kan het krijgen van een nieuwe stiefmoeder een stroef proces zijn. Heb je zelf ook al kinderen en wordt het gezin een stuk groter? Laat de meisjes van beide gezinnen dezelfde taken vervullen, net zoals de jongens. Dat versterkt de band onderling.

Matchende trouwkleding


Ben je gek op je stiefkinderen en zij ook op jou? Dan kan je ervoor kiezen om matchende trouwkleding te dragen. De meisjes dragen een (simpele) versie van jouw trouwjurk of gewoon een wit jurkje en de jongens krijgen een mooi pak aan, net zoals hun vader. Je kunt ook matchen met alleen accessoires, zodat iedereen kan zien dat jullie bij elkaar horen.

Noem je stiefkinderen in de geloften


Als je met iemand gaat trouwen die al kinderen heeft, trouw je in feite ook met zijn of haar kinderen. Het is een heel mooi gebaar om je stiefkinderen te noemen in je geloften. Vertel ze dat ze van ze zal houden en ze zal beschermen in de toekomst. Ze zullen het geweldig vinden om dit te horen.

Geef je stiefkinderen een trouwcadeautje


Als bruid krijg je een prachtige ring en zowel bruid als bruidegom krijgen een trouwring. Waarom zouden je stiefkinderen geen cadeautje krijgen? Voor hen is het ook een speciale dag. Geef een persoonlijk cadeau op de dag van de bruiloft zelf om te vieren dat ze bij het nieuwe gezin horen.

Toppers op de bruidstaart


De bruidstaarttopper hoeft niet alleen te bestaan uit de bruid en bruidegom, de stiefkinderen kunnen daar ook op staan. Jullie zijn nu een nieuw gezin en de taarttopper staat daar symbool voor.

Familiedans als openingsdans


Nadat je de openingsdans met je nieuwe echtgenoot hebt gehad, kan je de stiefkinderen uitnodigen voor een familie-openingsdans. Super gaaf, vooral als jullie iets hebben ingestudeerd. Wedden dat iedereen zin krijgt om te dansen?

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation