Niet lekker op je trouwdag? Probeer deze huismiddeltjes!

Je kijkt er al maanden naar uit: de grote dag! Maar dan is het zover, en merk je ’s ochtends al… Pfff, ik voel me niet lekker. Misselijk of hoofdpijn? Laat er je trouwdag niet door verpesten. Probeer deze huismiddeltjes.

Tegen misselijkheid


Misselijk voor het altaar staan, dat wil niemand. Vaak voel je je niet helemaal lekker van de spanning. Probeer daarom het stresslevel niet te hoog te laten oplopen. Eet de avond voor de trouwdag niet te pittig of veel, maar juist ook weer niet te weinig, want dan ben je flauw van de honger. Voel je je echt niet goed, probeer dan eens een kop gemberthee die je het liefst zet met verse gember. Gember werkt tegen misselijkheid, dus een gemberkoekje kan ook al wat doen. Nog een ingrediënt dat de misselijkheid wat kan dempen is pepermunt. Neem een pepermuntje of kauwgum, of zet een kop verse muntthee.

Tegen hoofdpijn


Die muntthee kan ook van pas komen als je hoofdpijn hebt; een vers kopje muntthee verlicht de hoofdpijn vaak. Sowieso is goed drinken belangrijk; een belangrijke reden van hoofdpijn is uitdroging, dus drink voldoende om dat te voorkomen. Vind je gewoon water wat saai, doe er dan wat citroen bij: ook dat helpt ontspannend tegen de pijn.


Heb je er de tijd voor, ga dan een uurtje liggen op een koele, donkere plek. Leg een koud compres op je hoofd en probeer te ontspannen. Grote kans dat de hoofdpijn wat naar de achtergrond verdwijnt.

Nog meer tips


Voorkomen is beter dan genezen! Hoofdpijn of misselijkheid kan ook komen door je menstruatie; als je de pil slikt is het wellicht een goed idee om je menstruatie uit te stellen. Nog een goede tip om hoofdpijn en misselijkheid door stress te voorkomen: neem een massage. De gespannen spieren in je schouders worden heerlijk los gemasseerd, zodat je met een uitgerust gevoel aan je trouwdag kunt beginnen.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation