Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Maatpak voor een zomerbruiloft | Outfit bruidegom

Gaan jullie in de zomer trouwen en wil je voor een maatpak gaan voor de bruidegom dat past bij dit seizoen? Lees dan zeker nog even door! In dit artikel de beste tips.

Zomers trouwpak

Kies bij een zomers trouwpak voor je eigen comfort voor een pantalon die wat losser valt. Draag je er hippe sneakers onder, dan mag de lengte van de pijpen ook wat korter zijn. Wil je qua pasvorm niets aan het toeval over laten, kies dan voor een maatpak. Houd er rekening mee dat als het warm is, het jasje al snel uitgaat. Besteed daarom ook zeker veel aandacht aan de keuze voor het hemd dat je eronder draagt.

Materiaal van het pak voor een man

Denk je aan de zomer, dan denk je aan linnen. Het heeft een mooie, nonchalante uitstraling, maar het nadeel van linnen is dat het heel snel kreukt. Stoor je je daar niet aan, dan is linnen een prima keuze omdat het wel lekker luchtig is. Katoen kreukt veel minder en is ook erg geschikt voor de zomer. Ga in ieder geval voor een stof met een lossere structuur, en een pak dat niet te zwaar voelt. Zo blijft het comfortabel als de temperaturen oplopen. Een materiaalsoort die je niet verwacht als aanrader voor een zomerpak is… wol! Wol heeft een ademende werking waardoor je de warmte goed kwijt kunt.

Lichte kleuren

Een chique zwart of donkerblauw pak is een klassieke keuze. Maar trouwen jullie in de zomer, dan mag het letterlijk en figuurlijk wel wat lichter zijn! Een zandkleurig pak staat prachtig op een beachwedding. Maar ook een lichtbruin, lichtblauw of zelfs wit pak zijn mooie opties. Of ga voor een wit hemd en witte broek, gecombineerd met een blauw jasje. Ook dat geeft een zomerse look.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation